25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSubventii la motorina de 2 milioane de lei

Subventii la motorina de 2 milioane de lei

Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Braila a anuntat ca a eliberat fermierilor 3.600 de adeverinte privind subventia la motorina utilizata pentru lucrarile de infiintare a culturilor agricole. Potrivit datelor furnizate de DADR, suprafata aferenta pentru care s-au eliberat aceste adeverinte este de 57.057 ha, iar cantitatea de combustibil este de circa 2,22 milioane de litri. In total, valorea sprijinului financiar acordat in baza adeverintelor este de 2.225.215 lei. Sprijinul financiar se acorda prin subventionarea motorinei utilizate pentru lucrarile mecanice de infiintare a culturilor agricole, in cuantum de 1 leu/litru, aferent unei cantitati de 39 litri/hectar pentru culturile de primavara, respectiv de 39 litri/hectar pentru culturile de toamna, potrivit Ordinului nr. 174 din 19 martie 2008 al Ministerului Agriculturii. z
» DADR Braila a emis adeverinte producatorilor agricoli care au solicitat acordarea sprijinului financiar de 1 leu/litru de combustibil consumat pentru lucrarile mecanice de infiintare a culturilor agricole, in valoare totala de peste doua milioande de lei.
CUM
» Subventie in doua etape

In functie de cantitatea de motorina aprobata, beneficiarii pot solicita eliberarea unei singure adeverinte pentru intreaga cantitate sau, dupa caz, eliberarea unui numar de maximum 10 adeverinte pentru fractii din aceasta cantitate.
Acordarea subventiei se deruleaza in doua etape: pentru culturile de primavara, data-limita de depunere a cererilor este 16 mai inclusiv, in timp ce pentru culturile de toamna data-limita este 15 octombrie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă