6 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSpecialSubventia pentru caldura, marita cu 30 de miliarde lei la Cluj

Subventia pentru caldura, marita cu 30 de miliarde lei la Cluj

Primarul din Cluj, Emil Boc, a declarat ca va cere Consiliului Local sa suplimenteze cu 30 de miliarde de lei suma alocata pentru subventionarea facturilor la caldura si apa calda. Consilierii clujeni alocasera la inceputul anului 263 de miliarde de lei pentru aceasta subventie, dar pentru ca pretul energiei termice a crescut cu 11 la suta, banii nu mai ajung.
Emil Boc a spus ca subventia este pentru apartamentele racordate la reteaua de termoficare. El a afirmat ca este vorba de peste 57.000 de apartamente in care locuiesc 143.000 de clujeni. Primarul apreciaza ca jumatate dintre locuintele din oras se incalzesc cu ajutorul Regiei Autonome de Termoficare. Emil Boc a afirmat ca in lipsa subventiilor oferite de Primarie, facturile la incalzire ar fi ajuns la valori imense.
Astfel, pentru un apartament cu o camera, factura ar fi ajuns la 2,4 milioane de lei lunar, pentru unul cu doua camere factura ar fi fost de 4,8 milioane de lei, iar incalzirea pentru un apartament cu trei camere ar fi costat 7,2 milioane de lei. Factura pentru un apartament cu patru camere ar fi ajuns la 9,6 milioane de lei.

Cele mai citite

România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți pentru un vot cunoscut deja

Dacă România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți ar fi riscat să obțină un vot pe...

Premierul Ciolacu invită Google să deschidă un centru de date în România

Premierul Marcel Ciolacu a avut o întrevedere cu reprezentanți din SUA ai companiei Google, pe care i-a invitat să deschidă un centru de date...

Tendințe la nivelul pieței de creditare. La ce ne putem aștepta în 2024?

Anul 2023 nu a fost cel mai bun pentru dezvoltatorii imobiliari. Vânzările au scăzut chiar și 30-40 la sută față de anul trecut, iar...
Ultima oră
Pe aceeași temă