-0.8 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022
AcasăInternaționalAfghanistanSUA și Pakistanul sunt foarte aproape de un acord pentru folosirea spațiului...

SUA și Pakistanul sunt foarte aproape de un acord pentru folosirea spațiului aerian pakistanez. Ce misiuni sunt preconizate pentru Afganistan

Statele Unite sunt aproape de finalizarea unui acord oficial cu Pakistanul pentru utilizarea spaţiului său aerian în desfăşurarea de operaţiuni militare şi de informaţii în Afganistan.

Deși, Pakistanul şi-a exprimat dorinţa de a semna un Memorandum de Înţelegere în schimbul asistenţei pentru propriile eforturi de combatere a terorismului şi a ajutorului în gestionarea relaţiei cu India, până la acest moment, acordul nu s-a finalizat. Ba mai mult, termenii acestuia s-ar putea modifica, susțin surse apropiate membrilor Congresului, informează CNN, conform forbes.ro.

Negocierile vin într-un moment în care Casa Albă încearcă să se asigure că poate desfăşura operaţiuni de combatere a terorismului împotriva ISIS-K şi a altor adversari din Afganistan.

Pentru prima dată în două decenii nu mai există o prezenţă a SUA pe teren în ţara din Orientul Mijlociu.

În prezent, armata americană foloseşte spaţiul aerian al Pakistanului pentru a ajunge în Afganistan ca parte a eforturilor de colectare a informaţiilor, dar nu există un acord formal în vigoare pentru a asigura accesul continuu la o parte critică a spaţiului aerian necesar SUA pentru a ajunge în Afganistan.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cronologia nu înseamnă progres 

Astăzi, manierele, cultura, principiile morale au ajuns să formeze o recuzită la fel de ruginită și desuetă, precum armura cavalerului tristei figuri, în ochii celor care au căzut definitiv în gaura neagră a...
Ultima oră
Pe aceeași temă