19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialSUA pregăteşte o unitate de luptă a armatei bulgare

SUA pregăteşte o unitate de luptă a armatei bulgare

Statele Unite vor ajuta Bulgaria să formeze o unitate de luptă în 2012, potrivit unui memorandum semnat luni la Sofia, relatează Mediafax.

“Vom antrena (…) primul grup tactic bulgar în cursul anului viitor, ceea ce va deschide calea pentru alte formaţiuni similare din cadrul armatei bulgare”, a declarat generalul Mark Hertling, comandantul forţelor terestre ale Statelor Unite în Europa.

Antrenarea batalionului de 800 de persoane la baza bulgaro-americană Novo Selo se va încheia la sfârşitul lui 2012, potrivit comandantului forţelor terestre bulgare, generalul Stefan Vasilev.

Generalul Hertling a precizat că formarea militarilor bulgari se va concentra pe “modul de a se antrena, de a strânge informaţii, de a se concentra pe obiective şi de a însoţi convoaie”.

Circa 120 de militari bulgari din viitorul batalion de luptă s-au antrenat deja la baza americană Grafenwöhr (Germania) şi alţi aproximativ 100 vor merge acolo la începutul lui august.

Antrenamentele din Germania includ în special conducerea vehiculelor rezistente la mine şi dezamorsarea dispozitivelor explozibile artizanale, potrivit generalului Hertling.

Bulgaria participă în prezent la misiunea ISAF a NATO în Afganistan cu 606 militari implicaţi în special în protecţia instalaţiilor militare şi civile, la misiunea europeană Altea în Bosnia-Herţegovina cu 120 de persoane şi misiunea ONU din Kosovo (MINUK) cu zece persoane.

 

Cele mai citite

Serviciile secrete americane au tras concluzia în cazul Alexei Navalnîi

Serviciile secrete americane au stabilit că președintele rus Vladimir Putin probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziție Alexei Navalnîi, scrie Reuters. Navalnîi a murit...

Kremlinul spune că legăturile dintre Moscova și Beijing vor continua

Kremlinul a ignorat o călătorie în China a secretarului de stat american Antony Blinken, în timpul căreia acesta și-a exprimat îngrijorarea cu privire la...

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...
Ultima oră
Pe aceeași temă