25.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialSUA încearcă să medieze conflictul din Israel

SUA încearcă să medieze conflictul din Israel

Secretarul de Stat american, John Kerry, a discutat la telefon, miercuri, cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, şi intenţionează să vorbească şi cu preşedintele palestinian, Mahmoud Abbas, "în următoarele 24 de ore", pe tema confruntării dintre Israel şi mişcarea Hamas, informează Mediafax.

"El a vorbit (miercuri) dimineaţă cu premierul Netanyahu şi intenţionează să discute şi cu preşedintele Abbas în următoarele 24 de ore", a anunţat Jennifer Psaki, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane, fără să ofere detalii despre conţinutul discuţiei dintre cei doi oficiali.

Diplomaţia americană "caută mijloace pentru a pune capăt tirurilor de rachete" lansate din Gaza de Hamas împotriva Israelului.

"Nicio ţară nu ar putea accepta să rămână cu braţele încrucişate în timp ce rachete lansate de o organizaţie teroristă ar cădea asupra teritoriului său şi ar ţinti civili nevinovaţi", a apreciat ea.

Cel puţin 28 de persoane au murit în urma raidurilor care au avut loc miercuri în Fâşia Gaza.

Acest nou ciclu de violenţe este cel mai grav de la ofensiva israeliană împotriva Fâşiei Gaza care a avut loc la sfârşitul lui 2012.

Cele mai citite

Armata israeliană a început evacuarea civililor din Rafah, înaintea unei posibile ofensive

Armata israeliană a început evacuarea civililor din orașul Rafah, aflat în sudul Fâșiei Gaza, aparent în cadrul pregătirilor pentru o operațiune militară în această...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

Vremea se va răci în majoritatea regiunilor, în următoarele zile. Temperaturile vor urca la 28 de grade, după 15 mai

Vremea se va răci în majoritatea regiunilor ţării în următoarele zile, însă de la mijlocul săptămânii viitoare maximele termice vor atinge 28 de grade...
Ultima oră
Pe aceeași temă