25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSUA au suspendat ajutoare de sute de milioane de dolari promise armatei...

SUA au suspendat ajutoare de sute de milioane de dolari promise armatei pakistaneze

Administraţia Barack Obama a suspendat şi, în unele cazuri, a anulat ajutoare de sute de milioane de dolari promise armatei pakistaneze, după ce Islamabadul a expulzat instructori militari americani, informează New York Times, în ediţia electronică, scrie Mediafax.

După ce un oficial militar american de rang înalt a acuzat Pakistanul de implicare în uciderea unui jurnalist pakistanez, suspendarea ajutoarelor oferite armatei pakistaneze evidenţiază dezbaterile din cadrul Administraţiei Barack Obama privind atitudinea faţă de un partener-cheie în „războiul împotriva terorismului”.

În total, ar putea fi afectate fonduri în valoare de 800 de milioane de dolari destinate achiziţionării de echipamente militare, conform unui oficial american, ceea ce reprezintă o treime din asistenţa pentru securitate acordată anual Islamabadului.

Unele dintre echipamentele a căror livrare a fost suspendată sunt mitraliere, muniţie şi veste de protecţie pe care Pakistanul nu mai doreşte să le accepte.

În ultimele săptămâni, Islamabadul le-a cerut celor 100 de instructori americani care antrenează trupele pakistaneze în operaţiuni antiteroriste să părăsească Pakistanul.

„În privinţa asistenţei militare, nu mai suntem pregătiţi să o oferim în ritmul de până acum până nu vom vedea anumite măsuri implementate”, avertiza în urmă cu câteva săptămâni secretarul de Stat american, Hillary Clinton

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă