12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialSUA au paraşutat în Siria muniţie pentru rebelii care luptă contra regimului...

SUA au paraşutat în Siria muniţie pentru rebelii care luptă contra regimului Assad

Comandamentul forţelor americane din Orientul Mijlociu a anunțat, luni, că avioane de tip C-17 -escortate de aeronave de vânătoare-, au parașutat 50 de tone de muniţie destinată grupurilor insurgente din nordul Siriei, în cadrul eforturilor de susţinere a opoziţiei. Muniţia – armament uşor şi grenade – a fost lansată în provincia Hasakah, situată în nordul Siriei, fiind destinată grupului insurgent Coaliţia Arabă Siriană, informează Mediafax.

Misiunea de aprovizionare cu muniţie a grupurilor opoziţiei siriene a fost un succes. Este vorba de grupuri care au făcut obiectul unor verificări adecvate de către serviciile secrete americane“, a declarat colonelul Patrick Ryder, purtătorul de cuvânt al Comandamentului central american (CENTCOM).

Pentagonul a anunţat săptămâna trecută suspendarea programelor de antrenare a insurgenţilor sirieni, explicând că sunt căutate modalităţi alternative de susţinere.

Statele Unite acuză Rusia că atacă poziţii ale rebelilor sirieni. Moscova a respins informaţiile, explicând că atacă poziţii teroriste.

 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă