20.7 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialStil de femeie insarcinata

Stil de femeie insarcinata

Se spune ca apogeul frumusetii si senzualitatii la o femeie este atins in perioada graviditatii in pofida schimbarii dimensiunilor fizice. Desi poate multe femei, care au trecut prin experienta unei sarcini, sunt de parere ca transformarile corpului duc frecvent la depresii, noi, cei din afara, avem o atitudine pozitiva referitoare la rotunjimile asociate unei sarcini. Mai mult, avem motive de admiratie atunci cand privim o femeie care isi traieste cu mult firesc si frumusete perioada graviditatii.

Interesant mi s-a parut un sondaj, citit de curand, ce releva ca 70% dintre barbatii cu varste cuprinse intre 20 si 60 de ani considera frumoasa o burtica de gravida atunci cand viitoarea mamica poarta si o vestimentatie la moda. Potrivit aceluiasi sondaj, femeile nu-si mai ascund, ci arata cu placere ca sunt gravide. Daca ani buni femeile, in special din Romania, au incercat sa camufleze sarcina cat puteau mai mult, fiindu-le rusine de "burta mare", in ziua de azi a devenit deja o obisnuita vestimentatia cu burtica la vedere.

Dar in afara problemelor legate de controale medicale si de transformarile importante ale corpului, femeile gravide sunt supuse unui alt tip de supliciu: nu-si pot gasi haine stilate pe masura noilor rotunjimi. Primele luni de sarcina nu pun mari probleme in alegerea articolelor vestimentare, fiind suficient sa aleaga masuri cu 2 sau 3 numere mai mari. Dar dupa primul trimestru, corpul se modifica semnificativ si cautarea unor haine care sa confere un look elegant poate deveni obositoare. Mai mult decat atat, daca in strainatate piata de haine pentru gravide a crescut foarte mult, in tara noastra situatia nu este tocmai roz. Dar nu trebuie disperat. Imbracamintea din ultimele tendinte din moda are avantajul de fi croita dupa tiparul hainelor pentru gravide. Din pacate, magazinele de profil din Bucuresti nu reusesc sa depaseasca etapa clasicii salopete sau a rochiei cu bretele, multe dintre articole avand un aspect destul de batranicios.

 

Pe o piata destul de saraca, am reusit sa gasesc doua magazine cu imbracaminte chic destinata viitoarelor mamici. Este vorba despre Premaman, de pe Dorobanti, unde, pe langa articolele pentru copii, poti gasi o gama variata de imbracaminte pentru gravide. si al doilea este recent inauguratul Faire Dodo, tot pe Dorobanti, un magazin care vinde modele ce pot fi purtate lejer si dupa nastere. Din fericire pentru viitoarele mame, noile tendinte din magazinele bucurestene au reusit sa schimbe atmosfera anosta din aceasta nisa a universului modei, urmand o linie de haine potrivita pentru o femeie insarcinata, indiferent de stil.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă