13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialStenograme. Deputatul Coman negocia posturi la RENEL şi APIA la telefon: "Cum...

Stenograme. Deputatul Coman negocia posturi la RENEL şi APIA la telefon: “Cum a fost şi la RENEL, cum acuma am bătut palma, n-am treabă cu el”

Deputatul PC Gheorghe Coman, arestat pentru corupţie, negocia la telefon ocuparea posturilor de la RENEL, Electrica şi APIA, conform rechizitoriului DNA, transmite B1.ro.

Astfel, deputatul profita de influenţa politică pentru a intermedia angajarea sau menţinerea în funcţie a anumitor persoane, în cadrul intituţiilor de stat. Aranjamentele se făceau, însă, contra cost.

În momentul flagrantului organizat de DNA, Coman primea 3000 de la cel care l-a denunţat, pentru a-l menţine în funcţia de director adjunct al DSVSA Buzău.

Citeşte şi: Stenograme. Deputatul Coman despre DNA: “Ce, ce să mă ia? Cu trei mii de lei, mă? E demenţi la cap, mă!”

Potrivit stenogramelor DNA, deputatul PC Gheorghe Coman a intermediat ocuparea mai multor posturi la RENEL, Electrica sau APIA. Funcţionarii îşi menţineau funcţiile doar dacă plăteau cotizaţii lunare.

Coman Gheorghe:

„Eu las oamenii care sunt buni şi care dau la pace cu ei! Cum a fost şi la RENEL, cum acuma am bătut palma, jos pălăria n-am treabă cu el.

(…) Ştii cum e în politică, ce vrei să-ţi spun? Am şi eu un de-asta şi eu fac toate alea, atâtea întreguri, atâtea organizaţii, atâtea…cum să zic eu…voturi..ştii cum e, ce vrei să fac? Am şi eu…ţi-am zis, organizarea mă costă bani, dar nu e vorba de …au fost 6 organizaţii, Cipriane, m-a ajutat doar cine ştiu eu, 2-3 directori în rest, să plăteşti atâtea”, spunea deputatul.

În timpul unei convorbiri telefonice pe care a avut-o chiar cu cel care ulterior l-a denunţat, conservatorul îi explica acestuia cum se fac jocurile în politică.

Coman Gheorghe:

Când mi-a semnat protocolul în faţa lu’ Ponta! Cică ăsta-i protocolul, astea-s posturile tăle! Îţi dai seama că…dacă eşti prost, mori!

Denunţător:

Pă mine mă interesează postu meu! Deci postu meu ţine de tine! Bun!

Coman Gheorghe:

Am făcut altă şmecherie, i l-am dat lu PSD şi io mi-am luat Electrica. Care-i problema?

Denunţător:

Nu, mă! Postu meu, io vorbesc de mine, mă!

Coman Gheorghe:

Da. Deci la ora actuală, ţine de mine. Poţi să întrebi pă cine vrei tu…”

Citeşte şi: Deputatul Gheorghe Coman, trimis în judecată de DNA

În discuţiile pe care le-a avut cu denunţătorul, Gheorghe Coman a menţionat numele mai multori politicieni cu funcţii importante în stat. Potrivit rechizitoriului, deputatul ar fi pomenit numele ministrului agriculturii, al ministrului întreprinderilor mici şi mijlocii şi turismului, al preşedintelui ANSVSA, al unui secretarului de stat în Ministerul Muncii şi al preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău.

Gheorghe Coman a fost arestat pe 7 ianuarie. Decizia a fost luată de Curtea Supremă, măsura preventivă fiind încuviinţată de Camera Deputaţilor la 27 decembrie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă