18.8 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecial"Stejarii", examen greu contra Frantei

“Stejarii”, examen greu contra Frantei

Dupa o prima zi incantatoare, maine, iubitorii sportului cu balonul oval vor avea parte de o noua intalnire cu rugby-ul de calitate. In etapa a doua a turneului IRB Nations Cup se vor juca, incepand cu ora 16, partidele Scotia A – Uruguay, Italia A – Rusia si Franta A – Romania.
In prima zi a turneului, la Stadionul Arcul de Triumf a fost o adevarata serbare campeneasca, de la care nu au lipsit micii, berea, majoretele, muzica buna si cel mai important, spectacolul oferit de rugbisti, cu scotienii in rol de prim-solisti. In meciul cu Rusia, britanicii nu au fost deloc zgarciti cu eseurile, ei reusind, dupa un excelent joc pe treisferturi, sa culce de nu mai putin de opt ori balonul in terenul de tinta al rusilor. Scotia a castigat in final cu 49-7 si s-a instalat pe primul loc, cu sanse mari de a-si consolida aceasta pozitie maine, printr-o noua victorie cu punct bonus in fata sud-americanilor. si Franta A a acumulat punctajul maxim, pentru ca a reusit cinci eseuri in meciul cu Italia A, scor 31-15, dar tendinta de a juca mai mult pe inaintare a facut ca jocul "cocosilor" sa piarda putin din stralucire.

 

Dar si asa, Franta A a aratat ca este o echipa puternica, in fata careia maine, "stejarii" vor avea o misiune dificila. sansa noastra de a avea o evolutie meritorie este sa repetam prima jumatate de ora de joc din meciul cu Uruguay. Cu o echipa in care au jucat multi rugbisti care evolueaza in campionatele din Franta, tricolorii au reusit doua eseuri rapide si in minutul 23 conduceau cu 17-3. A urmat apoi o cadere fizica a romanilor, care nu au mai inscris nici un punct pana la final, reusind totusi sa apere rezultatul si sa castige cu 17-11. O victorie care ar trebui sa creasca moralul jucatorilor nostri pentru urmatoarele doua meciuri din IRB Nations Cup, dar mai ales pentru meciurile decisive pe care le vor juca pentru calificarea la Cupa Mondiala din 2011, competitia suprema de la al carei turneu final nu au lipsit niciodata.

Cele mai citite

Peste 7.000 de kilograme de carne de miel cu prețul începând de la 34,99 lei/ kg vor fi livrate online de Freshful

Sărbătorile sunt un prilej perfect pentru a petrece timp în familie, iar preparatele tradiționale sunt la mare căutare. Rețetele de ciorbă de miel, tocăniță...

Rusia – Ucraina, ziua 796: Zelenski face un apel disperat pentru livrarea rapidă de arme

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat duminică un nou apel către comunitatea internaţională să se grăbească şi să livreze mai multe sisteme de apărare...
Ultima oră
Pe aceeași temă