12.7 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialStejarii caută gloria la Cupa Mondială de rugby. Meciuri infernale pentru România

Stejarii caută gloria la Cupa Mondială de rugby. Meciuri infernale pentru România

Naționala de rugby a României debutează, miercuri, la Cupa Mondială din Marea Britanie, acolo unde se vor duela, între 18 septembrie – 31 octombrie, cele mai bune 20 echipe ale lumii. Una dintre echipele de top europene din afara „celor 6 națiuni”, România are o grupă de foc, cu echipe precum Franța, Irlanda, Canada și Italia.

„Stejarii” vor juca primul meci direct împotriva marii favorite a grupei D, din care fac parte, Franța. „Les Bleus” reprizintă una dintre forțele mondiale ale rugby-ului, iar echipa României va porni în acest duel cu obiectivul de a suferi o înfrângere la un scor decent. Mai ales că galicii au zdrobit Italia, în prima lor partidă, cu scorul de 32-10.

Programul României la Mondialul din Marea Britanie: 23 septembrie – ora 22.00 (Franța), 27 septembrie – ora 18.45 (Irlanda), 6 octombrie – ora 18.45 (Canada), 11 octombrie – ora 16.30 (Italia). Sferturile se vor juca pe 17-18 octombrie, semifinalele pe 24-25 octombrie, iar finala pe 31 octombrie, precedată cu o zi înainte de finala mică.

„Stejarii” sunt una dintre cele 12 națiuni prezente la toate cele 7 ediții de Cupă Mondială de până acum, însă nu a reușit niciodată să treacă de faza grupelor. Adversarele României sunt de mare calibru, trei dintre acestea participând în Turneul Celor 6 Națiuni (Franța, Irlanda și Italia), cea mai importantă competiție anuală de rugby din emisferă nordică a globului.

Diferiți antrenori din cele mai puternice țări ale rugby-ului au menținut, pe rând, naționala României la un nivel cât mai înalt, iar ultimul dintre ei este Lynn Howells din Țara Galilor. Selecționer al României din 2012, Howells își încheie contractul după Cupa Mondială, iar continuitatea sa în echipa „stejarilor” depinde de rezultatul final de la CM.

Pentru România ocuparea locului 3 în grupa D ar fi o evoluție mai mult decât decentă, cu toate că participarea în sferturi ar fi nu doar o premieră în cei 28 de ani ai competiției, ci și o mare victorie pentru rugby-ul românesc. Iar ediția din acest an a CM a început promițător pentru echipele mai mici, după ce Japonia a obținut o victorie incredibilă, scor 34-32 în fața unei duble campioane mondiale, Africa de Sud.

Cele mai citite

Rusia avertizează Franța că-i va ataca eventualele trupe trimise în Ucraina

Rusia a avertizat miercuri Franţa că, dacă preşedintele Emmanuel Macron va trimite trupe în Ucraina, atunci acestea vor fi văzute ca ţinte legitime de...

Kosovo are dificultăți în aderarea la Consiliul Europei

Prim-ministrul din Kosovo, Albin Kurti, a criticat miercuri condiţiile de aderare la Consiliul Europei, în special crearea unei structuri guvernamentale semiautonome pentru comunitatea sârbă,...

90 de minute pe Santiago Bernabeu sunt foarte lungi: Real Madrid-Bayern Munchen 2-1

Real Madrid s-a calificat dramatic în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Bayern Munchen cu scorul de 2-1 (0-0), miercuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă