19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialEste nevoie de goluri: Steaua și Dinamo, semifinala retur în Cupa României...

Este nevoie de goluri: Steaua și Dinamo, semifinala retur în Cupa României la fotbal

Steaua și Dinamo se întâlnesc pentru ultima dată în acest sezon, miercuri seară, de la ora 21:30, pe Arena Națională, în returul semifinalelor din Cupa României. Acest meci este unul foarte important pentru cele două formații pentru că le poate salva sezonul.

Steaua este aproape de a pierde campionatul, fiind la șase puncte de Astra, iar Dinamo are șansa de a se lupta pentru a câștiga singurul trofeu al anului.

Astfel, Laurențiu Reghecempf și Mircea Rednic vor folosi cele mai bune echipe pentru a-și asigura victoria. Chiar dacă acuză ceva probleme medicale, ambii antrenori vor miza pe jucătorii importanți.

Echipele probabile:

Steaua: Niţă – Enache, Tamaş, Varela, Toşca – Stanciu, Pintilii – Ad. Popa, Chipciu, Hamroun – Marica

Dinamo: Cerniauskas – Hanca, Marc, Puljici, Filip – Anton, Mevlja- Rotariu, Palici, Kortzorg – Gnohere

Miercuri seară la meciul dintre Steaua și Dinamo este nevoie de goluri, căci se joacă returul din semifinalele Cupei Romaniei, iar rezultatul din tur a fost 0-0. Dincolo de rivalitatea istorică dintre Steaua si Dinamo, este astfel o miza clară, pragmatică: calificarea în finală și șansa de a câștiga un trofeu. 

Arbitrul Cristian Balaj va conduce la centru partida Steaua – Dinamo, programată miercuri, la ora 21.30, pe Arena Nationala. Balaj va fi ajutat de asistentii Vasile Marinescu si Ovidiu Artene și de adiționalii Radu Petrescu și Adrian Cojocaru.

Puțină istorie

Cele două echipe s-au întâlnit de 22 de ori în Cupa României. De 13 ori s-a impus Steaua, de 8 Dinamo, iar finala din 1988 a fost întreruptă după ce roș-albaștrii s-au retras de pe teren. Steaua are în palmares 21 de Cupe ale României, in timp ce Dinamo doar 13. Roș-albaștrii au pierdut doar opt finale, iar Dinamo 9. Echipa lui Reghecampf s-a impus ultima dată în Cupa României în 2011, fiind urmată la un an de Dinamo.

Cea de-a doua semifinală se va juca între CFR Cluj și ASA Tg Mureș, cele două formații din Ardeal terminând tot 0-0 manșa tur, așa cum s-a întâmplat între Steaua și Dinamo.

Cele mai citite

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

Un bărbat s-a aruncat în fața trenului în Sâmbăta Mare

Un bărbat din judeţul Iaşi s-a aruncat, astăzi, de pe o pasarelă, în faţa unui tren, în localitatea Săbăoani, a informat Inspectoratul de Poliţie...

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă