19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialSteaua, invingatoare fara probleme

Steaua, invingatoare fara probleme

S-a vorbit mult despre Steaua-Poli Timisoara. Campionii au fost hotarati sa spulbere, cu o victorie cat mai concludenta, ultimele declaratii tendentioase si defaimatoare ale patronului Marian Iancu la adresa managerului Mihai Stoica si Cosmin Olaroiu, pe care finantatorul il considera un antrenor de locurile 3-4, toate incarcate de o subapreciere a rezultatelor ros-albastrilor.
Iancu a simtit ostilitatea cu care ar fi fost primit in Ghencea si a gasit un pretext pentru a nu da ochii cu conducerea Stelei – reducerea suspendarii lui Goian -, ramanand acasa, nu inainte de a declara ca Poli pleaca cu sansa a doua.
Poli a inceput tare meciul, la intimidare, a dominat primele minute si a incercat sa surprinda apararea ros-albastrilor. Surprinsi de agresivitatea oaspetilor, jucatorii lui Olaroiu se regrupeaza, construiesc mai mult, iar golul lui Thereau topeste elanul banatenilor. Poate e prea mult daca spunem ca Steaua ia jocul pe cont propriu, dar echipa lui Olaroiu s-a aflat la carma meciului, iar golul naprasnic al lui Ovidiu Petre vine ca o razbunare din partea fostului jucator al timisorenilor. Gazdele intra la vestiare cu un avantaj de doua goluri, dar spiritele din teren nu se calmeaza.
Nervi in teren, nervi pe banca tehnica a Stelei, unde Olaroiu acuza si reproseaza intrarile dure ale oaspetilor. In partea a doua Poli incearca sa recupereze diferenta, dar nu are forta sa depaseasca defensiva bucurestenilor. Steaua joaca economic, multumindu-se sa conserve rezultatul. Nu reuseste si, cu sapte minute inainte de final, Bucur reduce din handicap. Timpul se scurge in favoarea gazdelor, in timp ce Poli nu are forta necesara sa puncteze din nou si trebuie sa se multumeasca numai cu performanta de a fi inscris un gol in Ghencea. Nu acesta avea sa fie si rezultatul final. Introdus in ultimul minut al prelungirilor, Badea ia o faza pe cont propriu si inscrie pentru 3-1.

Vor vacanta!

O victorie care vine dupa o saptamana de odihna pentru jucatorii lui Olaroiu, lucru care s-a vazut in jocul echipei. Trupa ros-albastrilor a fost mai proaspata, a construit mai mult, nu i-a lipsit determinarea, chiar daca o usoara stare de nervozitate a marcat evolutia unor jucatori. A fost primul meci de campionat dupa mai bine de trei luni pe care campionii nu l-au jucat sub presiunea partidelor “europene”. O singura fraza a lui Olaroiu aminteste de ultimul meci al Stelei in Liga: “Nu mergem la Lyon sa ne plimbam”.
Despre Poli Timisoara se poate spune ca este o echipa cu pretentii, mai ales prin prisma sumelor mari investite. Nemultumirea conducerii clubului este justificata, dar situatia nu poate fi remediata prin declaratii si acuze aduse de patronul Marian Iancu, care vede tesuta in jurul echipei sale o mare conspiratie. Nu aici trebuie cautate neimplinirile celor de la Poli. Timisoara s-a grabit. A sperat ca poate ocupa un loc pe podium care sa-i permita intrarea in Europa. A schimbat antrenori, a renuntat la mai multi jucatori de valoare si a adus altii. Din pacate, Poli nu este echipa mare care s-a vrut, nu are forta sa spere la un loc in cupele europene. Conducerea lui Poli trebuie sa aiba puterea sa recunoasca ca actuala echipa este una de mijlocul clasamentului si plecand de aici sa inceapa sa pregateasca viitoarea echipa.

Cele mai citite

Trupa Roxette are o nouă solistă. Per Gessle o confirmă pe Lena Philipsson ca fiind noua cântăreață a trupei

Lena Philipsson va fi noua solistă a trupei Roxette. Per Gessle a confirmat-o pe Lena în urma decesului co-fondatoarei Marie Fredrikkson în 2019. Conform informațiilor...

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...
Ultima oră
Pe aceeași temă