13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialSteaua - intre promisiuni si realitate

Steaua – intre promisiuni si realitate

Supralicitarea sanselor pe care Steaua le-ar fi avut in fata Realului poate avea un efect nedorit, echipa campioana fiind prea aspru si in mare masura pe nedrept judecata pentru prestatia ei de marti seara, cand nu a jucat chiar asa de slab cum se spune, dar atat poate. E foarte adevarat, cand spui ca vei castiga cu 3-0 si pierzi cu 1-4 prapastia este si mai mare si orice comentariu poate deveni valabil.

Motive pentru o apreciere corecta si realista a sanselor pe care Steaua le avea in confruntarea cu Realul existau, mai ales ca dupa partida cu Lyonul, cand s-a vazut care este potentialul ros-albastrilor. Si de aici trebuia sa se plece, fara promisiuni si amageli. Intre doza de optimism pe care antrenorul si conducerea clubului trebuie sa o transmita jucatorilor si aprecieri de genul ii facem si-i dregem, le aratam noi cine e Steaua, le dam trei goluri, e mare diferenta si de multe ori ele pot avea efectul unui bumerang, care se intoarce impotriva propriei echipe, naste ironii in taberele rivalilor, adancind tristetea esecului.

Primul care recunoaste greseala este patronul Gigi Becali, care regreta declaratiile optimiste facute inainte de meci si ii este rusine de ele. Becali are taria sa declare ca nu exagera cu nimic cand spunea ca Steaua poate invinge Realul, el chiar credea in forta echipei sale. "Acum, m-am invatat minte si voi fi mai moderat. Cum sunt cei de afara, voi spune: Vreau un rezultat bun si atat." Daca lucrurile vor sta asa este foarte bine. Trebuie sa o faca, insa toti cei ce conduc gruparea din Ghencea. Patronul e suparat pe evolutia echipei. Spune ca Saban e bun numai in meciurile de campionat, dar nu are loc in Liga Campionilor, iar Carlos nu are ce cauta la Steaua. Il acuza pe Olaroiu ca a alcatuit o echipa dupa starea lui de dinaintea meciului, fricoasa, ca nu a invatat nimic din experienta meciului cu Lyon.

Gigi Becali refuza insa sa vada diferenta de valoare care separa Realul de Steaua, ca pentru a fi competitiv in cea mai puternica competitie a cluburilor din lume, unde ai ajuns dupa un deceniu de asteptare, ai nevoie de jucatori de valoare, de cei care fac diferenta si care acum lipsesc campioanei noastre. Olaroiu spune, dupa esecul cu Realul, ca Steaua nu este pregatita pentru Liga Campionilor, ca are un lot subtire la dispozitie pentru un razboi atat de mare. Nu este nevoie sa se incheie meciurile din grupa pentru ca Steaua sa vada de ce fotbalisti mai are nevoie si sa ajunga la concluzia ca nu toti jucatorii sunt pregatiti pentru acest nivel. Ultimele evolutii din campionatul nostru sunt suficiente pentru a se vedea in ce compartimente sufera jocul echipei si ce posturi trebuie acoperite. Steaua a fost invinsa de doua superechipe ale Europei, Lyon si Real Madrid, si nu este nici moment de suparare, nici de rusine. Important este sa recunosti unde te afli si ce ai de facut pentru a ajunge unde ti-ai propus.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă