19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialStatiunea Parang, luata cu asalt de turisti

Statiunea Parang, luata cu asalt de turisti

Cateva sute de turisti au urcat in week-end in Statiunea Parang, unde iarna si-a intrat in drepturi. Stratul de zapada depaseste frecvent o jumatate de metru, iar pe alocuri masoara chiar un metru inaltime. Daca iarna a decis ca sezonul sa fie deschis mai repede, nu acelasi lucru se poate spune despre o buna parte a cabanierilor, care au fost luati total pe nepregatite.
"Noi ne pregateam pentru deschiderea sezonului de schi la 1 decembrie si, din acest motiv, in unele cabane inca se lucreaza la amenajarea camerelor, a bailor sau a bucatariilor. De la an la an pretentiile sunt tot mai mari si trebuie sa oferim conditii de calitate", a declarat un cabanier din Parang. Linistea muntelui este sparta de ciocane si rindele, care dovedesc ca se lucreaza din greu pentru pregatirea ultimelor detalii.
Partiile nu sunt omologate, insa jandarmii si salvamontistii sunt deja la datorie. Refugiul din  Parang adaposteste Postul de Jandarmi Montani, unde sunt opt jandarmi ce asigura permanenta, pe schimburi, si echipajul Salvamont.
seful Serviciului organizare misiuni din cadrul IJ Hunedoara, locotenent, colonelul Ion Anca, declara ca jandarmii montani sunt pregatiti sa asigure siguranta turistilor, iar in caz de nevoie sa participe alaturi de salvamontisti la actiuni de cautare si salvare a persoanelor care au suferit accidente. Jandarmii montani preconizeaza ca, odata cu inceputul sezonului de iarna, la fiecare sfarsit de saptamana sa urce la munte in jur de 3.000 de turisti. Statiunea dispune de 1200 de locuri de cazare, iar cele 10 partii de schi sunt deservite de sase teleschiuri. In statiune, accesul se face cu telescaunul.

Cele mai citite

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....

Floriile 2024, duminica dinainte de Paște. De ce se sfințesc ramurile de salcie

Floriile, duminica dinaintea Paștelui, reprezintă un moment de profundă semnificație în calendarul creștin. În această zi, creștinii marchează Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, un eveniment...
Ultima oră
Pe aceeași temă