13.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialStatiunea Costinesti isi mareste capacitatea de cazare

Statiunea Costinesti isi mareste capacitatea de cazare

Chiar daca anul trecut a avut foarte mult de suferit din cauza inundatiilor, statiunea Costinesti continua sa se dezvolte de la o luna la alta. Dovada, numarul tot mai mare de intreprinzatori care au solicitat autorizatii de constructii. Acestia provin atat din judetul Constanta, cat si din alte colturi ale tarii, cum ar fi Bucuresti, Brasov etc.
Cei mai muti dintre ei sunt interesati sa-si ridice vile si pensiuni destinate cazarii turistilor, rezervand pentru propriile familii cel mult doua-trei incaperi. Viceprimarul localitatii Costinesti, Marin Bortea, ne-a declarat ca nu se astepta la un val de astfel de cereri, tocmai din cauza inundatiilor care au invadat zeci de locuinte si au distrus portiuni mari de faleza. “Chiar ne gandeam ca, in ciuda eforturilor de refacere a zonelor afectate, statiunea nu va mai fi favorita vizitatorilor sau oamenilor de afaceri.
Din fericire, temerile noastre nu s-au adeverit, astfel ca anul acesta se construieste in zona mai mult ca oricand. In plus, exista riscul ca localitatea sa se uneasca rapid cu Tuzla, deoarece atat in centrul, cat si la marginea Costinestiului exista santiere in lucru”, a declarat Marin Bortea.

In slujba turistilor

Cu scopul de a incuraja ridicarea cat mai multor unitati de cazare, primaria se preocupa sa asigure solicitantilor utilitatile de care au nevoie. In acelasi timp, numarul locuintelor ce vor fi construite in zona se afla intr-o continua crestere. Inca de anul trecut au fost atribuite in folosinta gratuita peste 60 de loturi de teren de care au beneficiat tinerii cu varste sub 35 ani. Pentru a veni in sprijinul viitorilor locatari, autoritatile au alocat de la buget sume importante de bani pentru realizarea retelelor de canalizare, apa potabila si electricitate. Nici localnicii nu se lasa mai prejos. La randul lor, considera profitabila inaltarea unor case sau pensiuni noi care sa asigure confortul celor ce doresc sa-si petreaca vacantele la Costinesti. De altfel, principala lor ocupatie o reprezinta inchirierea locuintelor, activitati precum cresterea animalelor sau agricultura neinscriindu-se in preferintele lor.
Pe de alta parte, cei care detin deja unitati de cazare le-au inclus in programe de reparatii si modernizari, mai cu seama ca in localitate concurenta este acerba.

Cele mai citite

Kosovo are dificultăți în aderarea la Consiliul Europei

Prim-ministrul din Kosovo, Albin Kurti, a criticat miercuri condiţiile de aderare la Consiliul Europei, în special crearea unei structuri guvernamentale semiautonome pentru comunitatea sârbă,...

Kosovo are dificultăți în aderarea la Consiliul Europei

Prim-ministrul din Kosovo, Albin Kurti, a criticat miercuri condiţiile de aderare la Consiliul Europei, în special crearea unei structuri guvernamentale semiautonome pentru comunitatea sârbă,...

Ucrainenii au dejucat un plan de asasinare a lui Zelenski chiar în ziua învestirii lui Putin la Moscova

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) anunță destructurarea unei rețele organizate de FSB care a recrutat doi colonei ai serviciilor ucrainene, pentru a-l asasina...
Ultima oră
Pe aceeași temă