21.3 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialStația Spațială Internațională se pregătește să primească TAXIURI din Cosmos

Stația Spațială Internațională se pregătește să primească TAXIURI din Cosmos

Doi astronauţi americani au pregătit ISS pentru sosirea viitoarelor taxiuri spaţiale, informează agenția Reuters, citată de Mediafax.

Cei doi cosmonauți au lucrat aproape şapte ore pe orbită, miercuri, efectuând mai multe activităţi de mentenanţă şi de fixare a unor dispozitive electrice în exteriorul ISS. Ei au pregătit modulele în care vor fi amplasate sistemele la care se vor andoca viitoarele taxiuri spaţiale.

Scott Kelly, comandantul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), şi inginerul Kjell Lindgren au ieșit pe orbită, pentru prima oară, miercuri, în jurul orei 12.30 GMT.

NASA estimase că ISS va fi echipată cu două sisteme noi de andocare înainte de sfârşitul anului 2015, care urmau a fi utilizate de viitoarele taxiuri spaţiale. Aceste vehicule sunt dezvoltate de companiile Boeing şi Space Exploration Technologies (SpaceX).

Primul sistem de andocare a fost însă distrus în timpul lansării eşuate a capsulei Dragon, a companiei SpaceX, în iunie 2015.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Analiză: Trei din patru companii nu reușesc să gestioneze în mod eficient mobilitatea resurselor umane

Doar unul din patru angajatori (25%) dispune de o funcție de mobilitate pe deplin dezvoltată, iar trei sferturi (75%) nu reușesc să profite de...

Biden îl primește pe Iohannis la Casa Albă. România urmează să cumpere din SUA avioane F-35 de 6,5 miliarde USD

Președintele României, Klaus Iohannis, va fi primit de președintele SUA, Joe Biden, la Casa Albă, în ziua de 7 mai 2024, într-un moment în...

reînnoiește aspectul pereților exteriori ai locuinței tale

Zugrăvirea exterioară a casei este un proiect îndelungat și complex, dar care, la final, oferă...
Ultima oră
Pe aceeași temă