13.2 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialStaruri rebotezate

Staruri rebotezate

Nu toate celebritatile s-au nascut cu numele pe care si l-au dorit. Unele nu se potriveau cu imaginea de vedeta, altele erau prea greu de pronuntat in limba engleza. Asa ca unele staruri si-au adoptat un nume de scena, care de multe ori nu are nici o legatura cu originalul.

» Nicholas Cage (foto 1), pe numele adevarat Nicolas Kim Coppola, este nepotul celebrului regizor Francis Ford Coppola. Pentru ca si-a dorit de timpuriu sa devina actor, dar a vrut sa evite eventualele favoritisme asociate numelui sau, l-a schimbat de la inceputul carierei in Nicolas Cage. Se pare ca la originea pseudonimului sau se afla personajul Luke Cage, un supererou dintr-o misiune de televiziune pentru copii.

» Nascuta Caryn Elaine Johnson, cea pe care o cunoastem astazi drept Whoopi Goldberg si-a ales initial numele de scena "whoopee cushion", de la un obiect de cauciuc care, la apasare, imita un sunet dezagreabil. Mai tarziu a adaugat cuvantul "Goldberg", purtat de stramosii ei evrei.

» Diane Keaton s-a nascut Diane Hall; dar, pentru ca exista deja o actrita cunoscuta care purta acest nume, a preferat numele de familie purtat de mama sa inainte de casatorie (Keaton).

» Britanica Helen Mirren, cea care a obtinut un Oscar pentru interpretarea reginei Elisabeta in "The Queen", s-a nascut cu numele de  Ilyena Vasilievna Mironov. Tatal ei, de origine rusa, a schimbat in anii ‘50 numele familiei in Mirren. O poveste asemanatoare o are faimoasa Jennifer Aniston din serialul "Friends". Ea provine din familia Anastassakis, iar bunicul ei a schimbat numele in Aniston atunci cand a emigrat din Grecia in Statele Unite.

» Charlie Sheen (foto 2), cunoscut din comedia "Doi barbati si jumatate", se numeste in realitate Carlos Irwin Estévez. Dupa ce tatal sau, actorul Martin Sheen, si-a schimbat numele de familie, sperand la o mai buna receptare a unui nume irlandez decat a unuia cu rezonanta spaniola, fiul sau a facut acelasi lucru. In schimb, fratele lui Charlie, Emilio Estévez, si el actor si regizor, si-a pastrat numele neschimbat.

» Si "Dr. Queen", Jane Seymour (foto 3), poarta de fapt un nume de scena. Ea a primit la nastere numele de Joyce Penelope Wilhelmina Frankenberg. La 17 ani a hotarat sa foloseasca in cariera numele celei de-a treia sotii a regelui Henry VIII.

» Legendarul cantaret pop Elton John a primit la botez numele Reginald Kenneth Dwight. In 1967 l-a schimbat, ca omagiu adus saxofonistilor Elton Dean si Long John Baldry.

» Superba Natalie Portman din "Fantomele lui Goya" sau "Ispita" si-a inventat un nume de scena odata cu primele filme in care a aparut. Numele sau de familie este in realitate Natalie Hershlag.

Cele mai citite

Germania a suspendat exporturile de armament către Israel

O sursă apropiată ministerului a citat un oficial guvernamental de rang înalt care a declarat că a oprit activitatea de aprobare a licențelor de...

Arabia Saudită condiționează relațiile diplomatice cu Israelul de „crearea unui stat palestinian”

Prinţul moştenitor şi lider de facto al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a afirmat miercuri că ţara sa nu va stabili relaţii diplomatice cu...

Primăria Capitalei va autoriza lucrările la Planșeul Unirii după primirea documentației de la Primăria Sectorului 4

Municipalitatea va da autorizaţie pentru lucrările la planşeul de la Unirii când va primi toată documentaţia de la Primăria Sectorului 4, a anunţat primarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă