20.7 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialStartul reducerilor in Unirea

Startul reducerilor in Unirea

"Reducere" e un cuvant magic pentru o majoritate covarsitoare in randul populatiei din Romania si nu numai. Cand vine vorba de solduri, ce vizeaza in general imbracamintea, incaltamintea si accesoriile, oamenii sunt greu de stapanit. Chiar daca perioada de dupa sarbatori e ceva mai austera, financiar vorbind, vanatorii de reduceri iau cu asalt magazinele ignorand eroic imbulzeala si calcatul pe picioare.
Desi, oficial, sezonul de reduceri incepe abia pe data de 15 ianuarie, surprinzator, majoritatea magazinelor au demarat procesul inca de pe 3 ianuarie. Spun surprinzator pentru ca tinta mea initiala era sa notez procentul magazinelor ce inca nu aplica strategia discount-urilor. Mare mi-a fost mirarea cand am intrat in magazinul Unirea si am vazut ca aproape toate vitrinele isi etalau cu mandrie soldurile.

Printre produsele care au liber la traditionalele solduri de iarna-primavara se numara, cum era de asteptat, confectiile si incaltamintea. Putine branduri, insa, aplica reduceri fixe; majoritatea isi iau o marja de siguranta in vanzari, procentul de reducere incepand de la 10% pana la 70% sau intre 20%, 30% si 50%. De exemplu, reduceri mari sunt oferite de House of Art (pana la 70%), Il Passo (intre 30% si 70%) sau Levis (pana la 60%). Puteti achizitiona acum o pereche de jeans Levis trei sferturi cu 250 lei – redusi de la 400 lei. Un alt magazin care afiseaza discounturi pana la 50% este De Facto, insa un sacou are pretul redus de la 150 lei la doar aproximativ 100 lei. O surpriza mai putin placuta am avut-o in magazinul Tina R, intesat de afise cu reducere de 30% si 50%. Am ochit un tricou cu maneca scurta, dar acesta costa 89 lei, ceea ce mi se parea cam mult. Ulterior, am fost lamurita ca doar "cateva" dintre articole beneficiaza de aceasta campanie. Printre numeroasele oferte din magazinul Unirea, singurul brand care a redus preturile cu fix 50% la toate produsele este BSB si, chiar daca este un magazin cu tarife ceva mai piperate, cred ca este printre putinele care a demarat sezonul de solduri de pe 3 ianuarie.
Poate ca, pentru cunoscatori, perioadele reducerilor din Romania nu sunt neaparat un boom achizitional. Cert e ca. daca ai rabdare si putin noroc, poti selecta din oferta de reduceri de sezon si te poti intoarce acasa multumit ca ai facut si ceva economii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă