36.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecialStagiune de criza la Teatrul de Stat Constanta

Stagiune de criza la Teatrul de Stat Constanta

» Teatrul constantean mizeaza pe un spectacol comercial, pentru a aduce publicul in sala chiar si in vremuri de criza economica.

Dupa mai bine de opt luni de repetitii, sambata seara s-a jucat, in premiera, la Teatrul de Stat din Constanta, musicalul "Strangers in the night", de Marcus Gull si Peter Hofbauer, un autor si scenarist austriac, respectiv un realizator de spectacole la televiziunea austriaca. Pe scena au urcat 14 actori si interpreti ai Teatrului National de Balet "Oleg Danovski" din Constanta, alaturi de opt balerine si trei instrumentisti, care au propus publicului un musical in amintirea lui Frank Sinatra – actor, cantaret si dansator american, idol al femeilor in anii ’50-’60. Actiunea se petrece intr-un bar in care se canta si se danseaza cu pasiunea artistilor de odinioara, iar cu sprijinul unei dame cu bani, clientii fideli ai localului pregatesc un spectacol de atmosfera, cu melodii si coregrafii deosebite. Regizorul Sorin Militaru mizeaza pe succesul acestui musical in randul publicului constantean, argumentand nevoia de educare a spectatorilor prin prezentarea unui gen necunoscut in tara.

 

In acelasi timp, musicalul reprezinta ocazia de a pune in valoare abilitatile vocale ale actorilor. "Suntem singura tara din Europa care nu are traditie in musical. La noi, orele de muzica se studiaza formal in facultate", a precizat Sorin Militaru. In alta ordine de idei, regizorul constantean a propus o strategie inedita din cauza crizei financiare care a "taiat" din bugetul institutiei si care nu mai aduce atat de multi spectatori la teatru. Spectacolul cuprinde doua parti si dureaza doua ore si jumatate.

Plan de criza
"Musicalul «Strangers in the night» este un spectacol destul de comercial, pentru a aduce lumea la teatru, in ciuda crizei. Stagiunea pe care o pregatim se desfasoara sub acest auspiciu. Cred ca a iesit un spectacol de care noi sa fim mandri. In viitorul apropiat, ma gandesc la texte cunoscute, accesibile pentru public, pe aceste vremuri de criza. Voi face si un spectacol romanesc clasic. Trebuie sa ne reinventam." Regizorul Sorin Militaru.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă