14.6 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialStadion de cinci stele, în Cluj din 2011

Stadion de cinci stele, în Cluj din 2011

Stadionul pe care Consiliul Judeţean (CJ) Cluj îl construieşte pe locul fostei arene „Ion Moina” din Cluj-Napoca a fost ridicat în proporţie de peste 40 la sută, iar lucrările vor fi terminate la termen, adică în vara anului următor. Până acum ,autorităţile judeţene au plătit 9,5 milioane de euro consorţiului de firme care a proiectat şi care construieşte arena sportivă. Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe a declarat joi că diferenţa până la 15 milioane de euro, cât trebuie să plătească în total în acest an, se află în bugetul judeţului şi că banii vor fi plătiţi în funcţie de ritmul de construire şi de recepţie a lucrărilor. Alin Tişe a mai spus că ar vrea ca echipa de fotbal Universitatea Cluj, recent promovată în Liga I, să joace cât mai curând pe această nouă arenă, dar că ritmul lucrărilor nu poate fi devansat. Până acum viitor, Universitatea Cluj îşi va disputa partidele de pe teren propriu pe stadionul “Cetate” din Alba Iulia. În Liga a II-a, Universitatea Cluj a folosit arena Clujana.

Modificări legislative

La rândul său, Ioan Aşchilean, directorul firmei AICI, cea care conduce consorţiul ce realizează construcţia, a spus că au avut mari probleme în susţinerea ritmului lucrărilor din cauza modificărilor legislative care survin atât în România, dar şi în normativele FIFA şi UEFA. La data dării sale în folosinţă, noul stadion va trebui să aibă cinci stele, conform clasificării FIFA. Adică, arena ar urma să poată găzdui inclusiv finalele Ligii Campionilor.

Preşedintele Consiliului Judeţean a sus însă că nu va face rabat de la nici o cheltuială şi că stadionul va avea, la final, toate dotările necesare. “Nocturna va fi de 2.000 de lucşi, gazonul va fi încălzit, vom face tot ceea ce este necesar pentru ca arena sportivă să poată fi inclusă în categoria Elite. Chiar dacă acest lucru va necesita cheltuieli suplimentare, le vom discuta pe toate în plenul consiliului şi vom decide, dar e mai bine aşa decât să fie gata şi pe urmă să trebuiască să refacrm ce n-am făcut acum la un preţ de trei ori mai mare”, a spus Tişe. Nouln stadion va avea  30.596 de locuri şi va fi acoperit în proporţie de 85 la sută, iar parcarea va avea 1.700 de locuri.

Cele mai citite

Vladimir Putin, reacție după atentatul asupra premierului slovac Robert Fico

Președintele Vladimir Putin a vorbit despre atentatul asupra premierului slovac Robert Fico. Liderul de la Kremlin consideră atacul drept o "crimă odioasă". ''Am aflat cu...

Simona Halep a fost nevoită să abandoneze în prima rundă a turneului Trophee Clarins 

Miercuri, jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost nevoită să se retragă din prima rundă a turneului Trophee Clarins (WTA 125), din motive...
Ultima oră
Pe aceeași temă