13.4 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialSperanţele tenisului constănţean în 2013

Speranţele tenisului constănţean în 2013

Tenisul de câmp şi cel de masă ţin capul de afiş în ceea ce priveşte performanţele internaţionale constănţene. Horia Tecău este constănţeanul cu cele mai mari şanse la un succes notabil.

El evoluează pe marile arene ale sportului alb, din acest an, alături de bielorusul Max Mirnyi. Cei doi şi-au făcut prima apariţie la un turneu din calendarul ATP. Primul concurs la care cei doi au apărut a fost cel de la Sydney, Australia. Fără mari probleme şi cotaţi cu a patra şansă la victoria finală, Tecău şi Mirnyi s-au calificat în sferturile întrecerii dotate cu premii de peste 400.000 de euro. Ţinta celor doi este însă participarea la Australian Open, turneu ce debutează la finele lunii ianuarie. Tot la capitolul tenis de câmp trebuie să o amintim pe Simona Halep. Ea evoluează la simplu şi deja se află la al doilea turneu în 2013, un an pe care doreşte să îl încheie cu o clasare între primele 30 de sportive ale ierarhiei WTA. Constănţeanca se află în prezent la Hobart, unde va evolua în optimile competiţiei.

Eliza Samara, depăşită numai de asiatice

Mai puţin mediatizată decât reprezentanţii tenisului de câmp, Eliza Samara, jucătoare de tenis de masă, continuă şi în 2013 lupta cu adversarele asiatice. Sportiva pregătită de Viorel Filimon a urcat pe locul 14 în ierarhia mondială şi este prima sportivă din Europa în topul forului internaţional. De la locul 1 la 13 toate poziţiile sunt ocupate de sportive asiatice. Campioană europeană la dublu şi dublu mixt, unde s-a impus alături de Andrei Filimon, un alt constănţean, Samara doreşte o medalie mondială.

Cristina Hîrîci este şi ea o tânără jucătoare de tenis de masă de perspectivă. La acelaşi capitol se înscriu şi atletele Cristina Bujin şi Andreea Ogrăzeanu, dar şi canotoarea Diana Bursuc. De asemenea, în 2013 se aşteaptă rezultate bune şi de la juniori şi cadeţi, în special de la halterofilele Laura Pricop şi Ionela Broască. 

O sursă necontenită de trofee

Dacă ne uităm pe ierarhia celor mai buni sportivi ai Constanţei în 2012 şi în special pe cea a CS Farul, vedem că multe locuri sunt ocupate de practicanţii de gimnastică aerobică. Îndrumaţi excelent de Mariana Fumea, Valentin Mavrodinenanu, Andreea Bogati, Mircea Zamfir, Petru Porime, Mircea Brînzea, Marius Gavriloaie şi Anca Surdu pot aduce din nou medalii naţionale şi internaţionale din cel mai preţios metal, aşa cum au făcut-o în anul precedent.

Cele mai citite

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă