25.2 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialSpeculații de MANIPULARE a celebrei scriitoare HARPER LEE

Speculații de MANIPULARE a celebrei scriitoare HARPER LEE

Anunțul de publicare a romanului „Go Set A Watchman”, scris de celebra scriitoare Harper Lee, a stârnit numeroase speculații în Statele Unite ale Americii. Multe voci  spun că autoarea, în vârstă de 88 de ani, a fost manipulată să publice cartea, informează The Independent.

Anunțul publicării romanului „Go Set A Watchman” a fost făcut la câteva luni după moartea surorii scriitoarei, o avocată care s-a ocupat, timp de mai multe decenii, de problemele administrative și de cele legale ale autoarei.

Citește și: Revenire spectaculoasă pe scena literaturii americane

„Harper nu poate vedea și nu poate auzi. Ar semna orice document pe care  i l-ar pune în față o persoană în care ea are încredere”, a scris sora scriitoarei, Alice, în anul 2011.

Autoarea trăiește într-un azil de bătrâni, în orașul ei natal, Monroeville, din Alabama.

Lee a suferit un accident vascular cerebral în anul 2007.

„Profită cineva de scriitoarea Harper Lee, în vârstă de 88 de ani?”, a scris actrița și activista Mia Farrow într-o postare pe Twitter.

„Sunt puțin îngrijorată că Harper Lee ar fi putut fi obligată să publice romanul”, a spus scriitoarea Tracy Chevalier.

Lee a crezut că a pierdut manuscrisul romanului „Go Set A Watchman”. Însă, acesta a fost descoperit de actualul avocat al scriitoarei, Tonja Carter.

„După mult timp de gândire și după numeroase ezitări am împărtășit manuscrisul cu câțiva oameni de încredere. Mi-a făcut plăcere să aflu că ei consideră că romanul merită să fie publicat. Sunt uimită și măgulită de publicarea romanului, după toți acești ani”, a spus Harper Lee.

„M-am întâlnit cu ea toamna trecută și în ianuarie. Era emoționată și încântată de publicarea romanului”, a spus agentul literar al scriitoarei, Andrew Nurnburg.

Romanul „Go Set A Watchman” va fi publicat în 14 iulie, la 50 de ani de la tipărirea cărții „Să ucizi o pasăre cântătoare”, cu care Lee a câștigat premiul Pulitzer.

 

Cele mai citite

CFR Cluj – Rapid 3-2. Giuleștenii rămân fără victorie în play-off

CFR Cluj a câștigat derby-ul alb-vișiniu disputat pe teren propriu împotriva Rapidului cu scorul de 3-2 și și-a consolidat poziția a doua în clasamentul...

Maia Sandu merge în vizită în Norvegia

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început o vizită de stat, de două zile, în Norvegia, anunță, luni, presa de la Chișinău. Șefa statului este...

Cetățenii UE consideră dezastrele naturale o amenințare mai mare decât un eventual război

Cetățenii din mai multe țări membre UE consideră că dezastrele naturale legate de climă reprezintă o amenințare mai mare decât un eventual război. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă