18.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialSpectacole de dans şi teatru, la Temps d`Images

Spectacole de dans şi teatru, la Temps d`Images

Festivalul Temps d’Images aduce publicului clujean, între 11 şi 20 noiembrie, zece zile de spectacole de dans şi teatru, iar pentru artiştii din domeniu, workshopuri , ateliere şi dezbateri.

Asociaţia Colectiv A organizează această a patra ediţie a festivalului european Temps d’Images, care va oferi nouă spectacole de teatru, şase spectacole de dans contemporan, un workshop de dans contemporan, un atelier de scriere dramatică, patru dezbateri, două expoziţii şi o serie de înregistrări video din diferite spectacole.

Artişti cărora le place confruntarea

“Am selecţionat proiectele unor artişti cărora le place confruntarea cu epoca lor şi îşi găsesc subiecte de explorat din zona realităţii imediate, redând propria viziune asupra lucrurilor care îi chestionează în acest context al transformărilor sociale şi politice”, a explicat PR-ul festivalului, Laura Panait.

Artiştii invitaţi să participe la această a patra ediţie vin din Franţa, Germania, Polonia şi România şi îşi vor prezenta creaţiile la Fabrica de Pensule, Teatrul Maghiar de Stat, Teatrul Naţional “Lucian Blaga”, Casa Tranzit, Cinema Florin Piersic, Cinema Arta, Turnul Croitorilor, Facultatea de Teatru şi Televiziune, L’Atelier Cafe şi Boiler Club.

Pina Bausch, vedeta festivalului

Printre manifestările care nu trebuie ratate se numără seria de evenimente în jurul personalităţii coregrafei germane Pinei Bausch. Printre ele se numără proiecţia filmului lui Wim Wenders, “Pina”, dar şi conferinţa, cu imagini în premieră, care va prilejui participanţilor un dialog cu directorul artistic al Tanztheater Wuppertal. Acesta este locul în care Pina Baush a dansat şi creat sute de spectacole, timp de 35 de ani.

Festivalul mai prezintă, în premieră în România, spectacolul „Fabulous” al companiei franceze Le Dahu, care a obţinut premiul „Paris Tinere Talente 2011″. Alte spectacole din cadrul festivalului sunt „As if (we would be)” al companiei Mouvoir din Germania, care a obţinut premiul „Paris Tinere Talente 2011″, sau „Small Narration”, realizat de regizorul polonez Wojtek Ziemilski.

Ultimele patru zile ale festivalului vor prezenta exclusiv spectacole româneşti de teatru şi dans grupate în cadrul primei Platforme Independente de Artele Spectacolului din România.

Cele mai citite

Maia Sandu merge în vizită în Norvegia

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început o vizită de stat, de două zile, în Norvegia, anunță, luni, presa de la Chișinău. Șefa statului este...

Maia Sandu merge în vizită în Norvegia

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început o vizită de stat, de două zile, în Norvegia, anunță, luni, presa de la Chișinău. Șefa statului este...

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...
Ultima oră
Pe aceeași temă