16.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialSorin Roşca Stănescu, urmărit penal: Am o problemă cu ANI şi DNA

Sorin Roşca Stănescu, urmărit penal: Am o problemă cu ANI şi DNA

Senatorul Sorin Răşca Stănescua declarat la B1Tv că este că este firesc faptul că a fost pus sub urmărire penală, întrucât Parchetul nu ar fi putut verifica altfel situaţia conturilor bancare pe care copiii săi minori le deţin atât în ţară cât şi în străinătate.

Acesta a precizat că a declarat conturile în declaraţiile de avere, dar nu a menţionat şi sumele aferente. SRS a declarat, că nu ştia că trebuie să declare şi sumele din aceste conturi.

Citeşte şi: Sorin Roşca Stănescu, urmărit penal pentru fals în declaraţii

Sorin Roşca Stănescu: ”Este firesc să fiu urmărit penal pentru că este vorba de conturi bancare. Ele sunt declarate. Cuantumul sumelor nu a fost declarat. Este vorba de patru conturi, două în ţară şi două în străinătate, ale copiiilor mei, care au fost declarate, dar în primele două nu am declarat suma.

Am precizat dobânda în cazul fiecărui cont în parte. Eu am trecut cât iau copiii venituri din fiecare cont în parte, anual. Nu am ştiut că în cazul copiiilor trebuie să declar suma, pentru că nu au legătură cu mine, eu nu am acces la ele.

Eu m-am dus la Parchet, am dat o declaraţie, le-am dat toate documentele şi ei trebuie să verifice. Singura posibilitate este să solicite de la bănci informaţii, dar ei nu pot solicita dacă nu declanşează urmărirea penală”, a declarat senatorul.

Conform SRS, conturile din ţară conţin aproximativ 60.000 de euro pentru ambii copii, în timp ce cele din străinătate însumează aproximativ 150.000 de euro.

Citeşte şi: SRS, audiat la Parchet, pentru nereguli în declaraţia de avere

Am o problemă în legătură cu ANI”, a mai spus SRS, susţinând că este un experiment în România şi că este foarte grav că ţara noastră a acceptat acest experiment.

În 15 octombrie, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că senatorul Sorin Roşca Stănescu a fost în incompatibilitate până în luna martie, întrucât a fost şi administratorul unei firme.

Citeşte şi: Sorin Roşca Stănescu, dator vândut la bancă

ANI a sesizat Parchetul pentru că acesta nu a trecut în declaraţia de avere depozitele copiilor săi minori, la bănci din România şi Elveţia.

Citeşte şi: Moise Guran către Sorin Roşca Stănescu: “Du-te naibii SRS!”

SRS a mai declarat că are o problemă şi cu DNA.

Senatorul Sorin Roşca Stănescu a mai vorbit şi despre scandalul din USL şi despre demisia Grabrielei Firea. SRS spune că Gabriela Firea s-a grăbit şi că este păcat că a luat această decizie.

Despre ”dispariţia” lui Ponta, Sorin Roşca Stănescu a spus că este nefiresc să nu ştim unde este premierul statului.

Stănescu a mai spus că nu-l va vota pe Victor Ponta, la prezidenţiale: ”Nu se pune problema să-l votez pentru că nu va candida. Domnul Ponta nu va mai avea susţinerea necesară şi nu va putea intră nici măcar în primul tur”.

SRS a mai vorbit şi despre Legea amnistiei despre care spune că nu va putea fi adoptată fără sprijinul PNL.
”Eu personal sunt pentru o lege a amnistiei şi a gratierei. Dar trebuie făcută după anumite studii. Noi, liberalii, nu suntem de acord cu această formă actuală a legii. Cei de la PSD nu o să poată să treacă această lege fără noi”.

Cele mai citite

Un atac rus cu bombe aeriene în orașul ucrainean Dergaci a rănit șase copii și un adult

Şase copii şi un adult au fost răniţi joi într-un atac rus cu bombe aeriene în oraşul Dergaci din regiunea Harkov, în nord-estul Ucrainei,...

Iohannis, premiat de Consiliul Atlantic, în America

Consiliul Atlantic îl va onora în acest an pe preşedintele Klaus Iohannis cu Distinguished International Leadership Award pentru cariera sa remarcabilă, pentru conducerea exemplară...

Nașterile și căsătoriile în Germania au ajuns la cele mai scăzute niveluri în 2023 din ultimul deceniu

Naşterile şi căsătoriile în Germania au atins în 2023 cele mai scăzute niveluri din ultimul deceniu, conform rezultatelor preliminare date publicităţii de Biroul Federal...
Ultima oră
Pe aceeași temă