14.1 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialSorin Blejnar: Nu o să mă dezic niciodată de Codruţ Marta, nu...

Sorin Blejnar: Nu o să mă dezic niciodată de Codruţ Marta, nu e un infractor

Fostul şef al ANAF Sorin Blejnar a declarat luni seară, că fostul său consilier, Codruţ Marta, a fost declarat infractor, deşi nu a fost interceptat, dar în opinia sa, acesta a fugit din ţară pentru că a fost nevoit, potrivit B1.ro.

„Eram foarte bun prieten cu Marta. Nu o să mă dezic niciodată de el, pentru că nu e un infractor. Eu sper să nu fi fost omorât. Nu avea niciun motiv, nici nu intenţiona să plece din ţară. El nu este un mafiot. Probabil a supărat foarte multă lume şi s-a certat cu cineva” a spus Blejnar.

Fostul şef ANAF a mai declarat că Marta nu i-a cerut niciodată ajutorul în privinţa unui anumit lucru, iar în acest dosar fostul său consilier nu are decât nişte interceptări, dar nicio dovadă că a acţionat în vreun fel.

Blejnar este acuzat că, în perioada mai 2011- iulie 2012, a acordat sprijin unui grup infracţional organizat care a sustras de la plata accizelor cantităţi însemnate de motorină comercializate pe piaţa internă, prejudiciul fiind de 15 milioane de euro.

Fostul şef ANAF este cercetat în dosarul în care sunt anchetaţi fostul său şef de cabinet, Codruţ Marta, şi fostul şef al Vămilor, Viorel Comăniţă, fostul şef al SIPI Constanţa, Dan Secăreanu, omul de afaceri Radu Nemeş şi alte persoane, acuzate de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală şi sprijinirea unui grup infracţional.

Cele mai citite

Analiză: Investițiile străine directe în Europa scad pentru prima dată de la pandemie

Investițiile străine directe (ISD) în Europa au scăzut în 2023 cu 4% față de 2022 și cu 11% comparativ cu nivelul înregistrat în 2019,...

Klaus Iohannis vrea un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este nevoie de un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO, pentru apărare, dar şi...

În ce condiții ar putea da România un sistem Patriot Ucrainei

Iohannis a declarat că inclusiv liderul de la Casa Albă ”a adus această chestiune în discuție”, iar președintele român a spus că este ”deschis...
Ultima oră
Pe aceeași temă