27.6 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Alegeri în Franţa: Frontul Naţional a obținut un scor record! Ce...

UPDATE: Alegeri în Franţa: Frontul Naţional a obținut un scor record! Ce declarații a făcut Marine Le Pen

UPDATE: Preşedinta Președinta Frontului Național (FN), Marine Le Pen, a salutat „un rezultat minunat” și a precizat că partidul pe care îl conduce are „vocația de a realiza unitatea națională de care țara are nevoie”, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Potrivit estimărilor, Frontul Naţional a obținut un scor record la nivel național, astfel că a devansat opoziția de dreapta și pe socialiștii la putere în cel puțin șase regiuni, printre care Nord-Pas-de-Calais-Picardia unde a candidat președinta sa.

Mai mult, fostul președinte francez Nicolas Sarkozy, șeful opoziției de dreapta, a respins, duminică seară, ideea unei alianţe cu stânga, în turul al doilea al regionalelor, pe 13 decembrie.

–-

Formaţiunea de extremă dreapta, Frontul Național (FN), ar fi obţinut între 27,2% și 30,8% din voturi, în primul tur al alegerilor regionale de duminică, din Franța, potrivit sondajelor realizate la ieșirea de la urne, informează Agerpres.

Astfel, Frontul Național s-ar afla pe primul loc în cel puțin șase regiuni din cele 13, în primul tur al regionalelor.

Partidul fostului președinte Nicolas Sarkozy, ar avea aproximativ 27% din voturi, iar socialiștii circa 23%, potrivit Reuters.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă