14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Alegeri în Franţa: Frontul Naţional a obținut un scor record! Ce...

UPDATE: Alegeri în Franţa: Frontul Naţional a obținut un scor record! Ce declarații a făcut Marine Le Pen

UPDATE: Preşedinta Președinta Frontului Național (FN), Marine Le Pen, a salutat “un rezultat minunat” și a precizat că partidul pe care îl conduce are “vocația de a realiza unitatea națională de care țara are nevoie”, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Potrivit estimărilor, Frontul Naţional a obținut un scor record la nivel național, astfel că a devansat opoziția de dreapta și pe socialiștii la putere în cel puțin șase regiuni, printre care Nord-Pas-de-Calais-Picardia unde a candidat președinta sa.

Mai mult, fostul președinte francez Nicolas Sarkozy, șeful opoziției de dreapta, a respins, duminică seară, ideea unei alianţe cu stânga, în turul al doilea al regionalelor, pe 13 decembrie.

—-

Formaţiunea de extremă dreapta, Frontul Național (FN), ar fi obţinut între 27,2% și 30,8% din voturi, în primul tur al alegerilor regionale de duminică, din Franța, potrivit sondajelor realizate la ieșirea de la urne, informează Agerpres.

Astfel, Frontul Național s-ar afla pe primul loc în cel puțin șase regiuni din cele 13, în primul tur al regionalelor.

Partidul fostului președinte Nicolas Sarkozy, ar avea aproximativ 27% din voturi, iar socialiștii circa 23%, potrivit Reuters.

 

 

Cele mai citite

Investițiile PSD continuă să susțină creșterea economică în trimestrul II: Managerii Români Confirmă

Managerii români confirmă că România va continua să înregistreze creștere economică și în al doilea trimestru al anului 2024, conform Anchetei de Conjunctură privind...

Cotnari, partener oficial de vin al Galei Premiilor Gopo 202

Cotnari, una dintre cele mai prestigioase crame din România, anunță că va fi partener oficial de vin al celei de-a 18-a ediții a Galei...
Ultima oră
Pe aceeași temă