5.4 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecialŞomerii bistriţeni ar putea fi amprentaţi

Şomerii bistriţeni ar putea fi amprentaţi

Şomerii bistriţeni ar putea obţine mai uşor viza pe dosarul de şomaj.

Şomerii bistriţeni ar urma să fie amprentaţi pentru a primi vize electronice pe dosarele de plată. Conceptul de viză electronică face parte dintr-un proiect cu fonduri europene, “Proself”, care a fost realizat de Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă la nivelul tuturor judeţelor.

“Noutatea cu care vine acest proiect este viza electronică. Urmează ca săptămâna viitoare să se instaleze şi acest modul. Automat, şomerul poate să vină să-şi pună viza singur, totul se bazează pe amprenta digitală”, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bistriţa-Năsăud, Alexandru Manea.

Întrebat dacă amprentarea şomerilor nu încalcă legislaţia în vigoare, şeful AJOFM a răspuns că există unele semne de întrebare, însă cel mai probabil şomerii vor putea alege între sistemul de amprentare digitală şi cardul personalizat.

“Aşa prevede proiectul. O să aibă un card special, ca şi un card bancar, pune viza, automat este identificat. Este şi pe amprentă digitală. Proiectul aşa este făcut la Bucureşti. Noi o să urmăm ce o să ne spună cei de la Bucureşti. Acum nu ştiu cât este de legal sau nu; unii spun că da, unii spun că nu. Nu mă pot pronunţa eu, să spun că da sau nu”, a replicat Manea.

Şomerii bistriţeni vor avea la dispoziţie în sediul AJOFM un spaţiu dotat cu un monitor pentru aplicarea vizei, calculatoare conectate la internet şi o imprimantă, cu ajutorul cărora îşi vor putea redacta CV-uri şi căuta locurile de muncă disponibile nu doar în judeţ, ci în întreaga ţară.  

Cele mai citite

 Îmbrânceli în Parlamentul României, înjurături între parlamentarii AUR și USR. “Du-te, băi, la tomberonul tău”

Scandalul de miercuri din Parlament a pornit după ce, în plen, reprezentanții AUR au spus că în comunism au fost și lucruri bune, precum...

Noul șef al Statului Major al Apărării este generalul Gheorghiță Vlad, fost luptător în Irak

Noul șef al Statului Major al Apărării (Statul Major General), cea mai înaltă funcție militară din Armata Română, este generalul Gheorghiță Vlad. Generalul Gheorghiță Vlad...

Mihaiela Iorga-Moraru și Ionuț Ardeleanu, noii șefi cheie de la DNA

Anunțul de azi al Ministerului Justiției privind numirea noilor șefi ai secțiilor cheie din DNA, DIICOT și Parchetul General, a evidențiat ocuparea unor...
Ultima oră
Pe aceeași temă