0.5 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialSomalia: Un diplomat ONU, ucis într-un atac asupra unui hotel

Somalia: Un diplomat ONU, ucis într-un atac asupra unui hotel

Un diplomat al ONU şi alte 19 persoane au fost ucişi, după ce mai mulţi bărbaţi înarmaţi au luat cu asalt, vineri seara, un hotel din Mogadishu frecventat de oficiali somalezi, jurnalişti şi oameni de afaceri, informează Mediafax.

Astfel, printre persoanele ucise în atac se află şi reprezentantul permanent al Somaliei la ONU în Geneva,Yusuf Mohamed Ismail Bari-Bari, a declarat Guvernul somalez, citat de CNN.

Atacul a început, vineri seara, în jurul orei locale 17.00, când o maşină-capcană a explodat la intrarea în hotel, a declarat un martor ocular, Aden Hussein, care susţine că se afla în apropiere. Bărbaţii înarmaţi au luat cu asalt hotelul şi au deschis focul, a adăugat el.

Unul dintre atacatori, care purta o centură cu explozibili, s-a aruncat în aer în interiorul hotelului, a declarat căpitanul de poliţie Ahmed Abdi.

Hotelul este situat pe autostrada care duce la palatul prezidenţial şi este popular în rândul parlamentarilor, jurnaliştilor şi oamenilor de afaceri.

Gruparea militantă islamistă Al-Shabaab a revendicat atentatul, afirmând că a vizat acel hotel pentru că oaspeţii sunt spioni şi oficiali guvernamentali. Gruparea este activă în Somalia de mai mulţi ani şi scopul său iniţial era de a implementa o formă strictă a legii islamice, sharia, luptând împotriva Guvernului somalez. Ulterior aceasta şi-a schimbat obiectivele pentru a se concentra pe atacuri teroriste pe teritoriul somalez şi dincolo de acesta.

Cele mai citite

Ciucă vrea ca liberalii să rămână în Guvern pentru a nu provoca o criză

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni că liberalii vor rămâne în Guvern, deoarece nu-şi permit să provoace o criză, în condiţiile în care,...

Ucraina a fost atacată în timpul nopții cu 23 de drone de luptă rusești și de o rachetă

Ucraina spune că teritoriul său a fost vizat în timpul nopţii de 23 de drone de luptă ruseşti, precum şi de o rachetă, informează...

Ciolacu afirmă că România va fi alături de Ucraina până la victoria împotriva Federației Ruse

România a fost și va fi alături de Ucraina până când o să obțină victoria împotriva Federației Ruse, a spus premierul României, Marcel Ciolacu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă