22.8 C
București
marți, 8 octombrie 2024
AcasăSpecialSolutionarea contestatiilor nu a stins scandalul ANL din Bihor

Solutionarea contestatiilor nu a stins scandalul ANL din Bihor

SANMARTIN. Scandalul iscat in jurul listelor pentru locuintele ANL din comuna Sanmartin (judetul Bihor) este departe de a se rezolva. Dupa ce o parte din cei care si-au depus dosar pentru a primi un apartament au depus contestatii la clasamentele initiale, pe care apareau si nume ale unor rude de consilieri, acum, dupa revizuirea lor, au aparut altii sunt nemultumiti de modul in care au fost impartite acestea. Prefectul judetului, Ilie Bolojan, a afirmat ca va trimite un control care sa verifice toate dosarele inca o data.
La Primaria Sanmartin au fost depuse, saptamanile trecute, 29 de contestatii la listele pentru locuintele ANL. Comisia formata pentru a le rezolva a ajuns la concluzia ca zece contestatari sunt indreptatiti sa primeasca apartamente si, prin urmare, au fost trecuti pe liste. Joi seara, in sedinta ordinara a Consiliului Local Sanmartin a fost pusa in discutie lista finala, pentru a fi votata.
In jurul proiectului de hotarare s-a iscat, insa, un scandal imens, astfel ca nici acum nu au fost definitivate aceste liste. Problema a constituit-o faptul ca zece dintre contestatari au obtinut un punctaj mai mare decat cei care se aflau deja pe liste. Astfel, in loc sa se faca lumina, reanalizarea dosarelor dupa depunerea celor 29 de contestatii, a tulburat si mai mult apele.
La sedinta de CL au participat si persoanele care dupa solutionarea contestatiilor au iesit de pe lista. Acestia s-au aratat nemultumiti de modul in care a fost gestionata problema de catre autoritatile locale.
Primarul comunei, Lucian Popus, a spus ca intrucat a facut parte doar din a doua comisie, cea care a analizat contestatiile, nu poate sa se pronunte asupra modului in care au fost analizate dosarele initial.
„Stiu ca aceste contestatii au fost solutionate dupa regulamentul pus la dispozitie de ANL, in rest despre restul cazurilor nu pot sa ma pronunt ca nu am facut parte din comisie”, a adaugat edilul.
Dupa zeci de minute de certuri si discutii, unul dintre alesii locali a propus ca proiectul de hotarare cu listele ANL sa fie amanat pentru o sedinta extraordinara care va avea loc saptamana viitoare, pentru a putea rezolva problemele legate de acest aspect.

Cele mai citite

Ministru Predoiu, înainte de participarea la Consiliul JAI: „Sunt convins că vom primi semnalele pentru care am muncit permanent“

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, spune că a a avut o serie de întâlniri înainte de Consiliul JAI , pentru a pregăti intrarea României în...

Integritatea în achiziții publice sub lupă: ANI emite 13 avertismente

Agenția Națională de Integritate a verificat și 28% dintre contractele finanțate din fonduri europene Potrivit unui comunicat al ANI, în perioada iulie - septembrie 2024,...

Primăria Capitalei a luat o amendă de 100000 lei de la Garda de Mediu

Primăria Capitalei a fost amendată de Garda de Mediu cu 100.000 de lei pentru nerealizarea măsurilor de reducere a concentrațiilor de poluanți atmosferici stabilite...
Ultima oră
Pe aceeași temă