12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialSlujbă de pomenire după tragedia SMURD din Moldova

Slujbă de pomenire după tragedia SMURD din Moldova

O slujbă de pomenire a fost oficiată sâmbătă în localitatea Haragîş, raionul Cantemir (sudul Republicii Moldova), în locul unde acum nouă de zile un echipaj de patru persoane de la SMURD Iaşi şi-a pierdut viaţa într-o catastrofă aviatică, aflându-se în misiune de salvare a vieţii unei persoane, a relatat portalul Unimedia.md, citând un comunicat al Serviciului pentru Situaţii Excepţionale din Chişinău, potrivit Agerpres. 

Mai mult de 50 persoane – rude, colegi şi prieteni ai celor patru membri ai echipajului – au venit la locul accidentului pentru a le aduce un omagiu. 

Ei erau aşteptaţi de către colegi ai salvatorilor din serviciul de urgenţă din Republica Moldova, care au depus coroane de flori şi au amplasat o cruce la locul tragediei. 

Slujba a fost oficiată de către un sobor de preoţi. În urma accidentului aviatic produs la 2 iunie, au murit toţi cei patru membrii ai echipajului: medicul Mihaela Dumea, asistentul medical Gabriel Sandu, comandorul Doru Gavril şi copilotul Voicu Şocae. 

Guvernul Republicii Moldova anunţase anterior că va acorda un ajutor financiar în valoare de 1 milion de lei pentru familiile victimelor decedate în accidentul aviatic din apropierea localităţii Haragîş, raionul Cantemir.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă