20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialSlăbiți mâncând la orice oră!

Slăbiți mâncând la orice oră!

Cei care nu o mai văzuseră de câteva luni pe Ramona abia au recunoscut-o. În septembrie, anul trecut, la doar 35 de ani, avea aproape 100 de kg, iar acum a ajuns la 66. E fericită și încrezătoare.

„Blugii ăștia i-am luat acum o lună și deja îmi sunt puțin largi!”,  îmi spune Ramona, cu entu­ziasm și cochetărie, în timp ce așteaptă să intre la medicul de la Diet Club din Bu­cu­rești, care a consiliat-o în tot acest timp. Ramona se află acum la di­­eta de întreținere. Gro­sul kilogramelor le-a dat jos și urmează să mai piardă puțin în greutate, atât cât îi va permite organismul.  Dieta cu ajutorul căreia a slăbit Ramona pare ideală pentru oricine are probleme cu greutatea și cu restricțiile alimentare. Puteți consuma aproape orice, la orice oră, în afară de dulciuri, anumite tipuri de fructe și alcool. „Când am văzut meniul, mi-am dat seama că am voie să mănânc oricât și că îmi  pot programa mesele cum vreau.  Cel mai mult m-a bucurat faptul că puteam să mănânc carne”, zice Ramona.

Dietele se recomandă individual, în funcție de motivul pentru care s-a îngrășat persoana respectivă și de starea de sănătate a acesteia și diferă de la o săptămână la alta pentru ca organismul să nu se obișnuiască cu ea. „Unui diabetic nu-i vom da diete glucidice, așa cum unei persoane care suferă de gută nu-i vom recomanda diete cu proteine. Dacă într-o săptămână un pacient merge la o nuntă, unde va bea un pahar cu vin, dieta din perioada aceea trebuie ajustată astfel încât alcoolul consumat să nu-i influențeze greutatea”, explică Monica Măcișanu, medic internist cu specializare în sistemul Diet Club.

Centrii foamei, inhibați cu acupunctură

Prima ședință la Diet Club începe pe cântar. „După ce aflăm câte kilograme are pacientul, folosim un program pe calculator cu ajutorul căruia ne dăm seama, în funcție de vârstă, înălțime și sex, la ce greutate ar trebui să ajungă acesta. Unii dintre ei vor să slăbească mai mult, dar încercăm să-i convingem că nu e bine”, explică  medicul.

Tot de la prima ședință, se ape­lează la un program de acu­punctură. Un ac milimetric de unică folosință care se înfige în fiecare ureche inhibă cen­trul foamei aflat în această zo­nă.  Acele se țin timp de șase săptă­mâni perioadă în care pofta de mâncare scade, iar stomacul tinde să se micșoreze. Procedura nu este du­re­roasă și, cu ajutorul ei, efectele benefice ale die­tei apar mai repede. Pro­gramul de slăbire du­rează 13 săptămâni și este gândit să-i ajute pe cei care vor să slăbească să dea jos aproximativ 15-20 de kilograme.

În prima săptămână se pot da jos minimum 1,5 kilograme, dar extrema poate merge până la 17 kilograme, așa cum a fost cazul unei persoane care cântărea 200 de kg. Foarte important este ca în acest timp pacienții să bea doi litri de lichide pe zi. „Înainte de acest program, nu obișnuiam să beau apă aproape deloc, ci doar sucuri și cafea. De aceea, mi se umflau foarte tare picioarele și mâinile și aveam o senzație de disconfort. După a treia zi de dietă și de consumat apă, toate senzațiile acestea au dispărut. Asta m-a motivat foarte mult să merg mai departe”, spune Ramona.

Bărbații slăbesc mai repede decât femeile

Ciocolata, pră­ji­turile, alunele, pâinea al­bă, fructele confiate și alcoolul sunt interzise pe tot parcursul programului de slăbit. În schimb, sunt permise bău­turile dulci light, inclusiv cele de tip cola. „Pofta de dulce nu dispare și, decât să mănânce o bucată de ciocolată, mai bine bea un pahar de suc light. Asta nu înseamnă că promovăm băuturile care conțin E-uri. Se mai pot consuma bomboane și gumă de mes­tecat fără zahăr”, explică Monica Măcișanu. După dulciuri tânjesc mai ales femeile, în timp ce bărbații care intră la re­gim sunt nostalgici după un pahar cu vin sau bere. „Eu sunt mul­țumită că pot să beau cola, slăbiciunea mea!”, recunoaște Ramona. Diferențele dintre sexe nu dispar aici. Bărbații slăbesc mai repede decât femeile pentru că au arderile mai intense și un profil hormonal favorabil pierderii de kilograme. „Regi­mul ăsta e un stil de viață pentru mine acum. Mă simt foarte bine, ca la 25 de ani”,  spune fericită Ramona. 

Alimente ce pot fi consumate la dieta de menținere

Carne de vită, pui, curcan, porc

Pește

Iaurturi și brânzeturi până la 7% grăsime

Legume crude și gătite: salată verde, castraveți, ridichi, varză, ardei grași, gogoșari, ardei iuți, conopidă, broccoli, ciuperci, dovlecei, fasole verde, spanac, gulii, țelină, ceapă, usturoi, sparanghel, anghinare, praz, andive. Toate ierburile aroma-tice precum mărar, pătrunjel, leuștean, busuioc, tarhon, dafin, oregano etc. Condimente precum sare, piper, boia dulce/iute, scorțișoară, chimen, curry, oregano etc.

 Ouă fierte, pe teflon, românești

Cele mai citite

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă