26.5 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialSkandenberg pe functii intre PSD si PDL, la Galati

Skandenberg pe functii intre PSD si PDL, la Galati

» PSD a obtinut acceptul PDL pentru nominalizarea lui Claudiu Branzan in functia de prefect de Galati.

Liderii organizatiilor galatene ale PD-L si PSD au avut, la Bucuresti, o prima runda de negociere a impartirii puterii locale, reusind sa cada la pace in privinta impartirii mandatelor de la prefectura si cateva directii. Mandatul de prefect va reveni PSD, care l-a nominalizat pentru aceasta functie pe purtatorul de cuvant al organizatiei, Claudiu Branzan. Branzan a fost in perioada 1990-1998 sef al sectiei politice la cotidianul local "Viata libera", din 1998 pana in 2001 a fost director la postul local de televiziune TVG, iar din 2001 a intrat in politica, devenind director la Administratia Zonei Libere Galati. Din 2004, este director adjunct la AZL. Cele doua mandate de subprefect revin PD-L, dar deocamdata nu se stie cine le va ocupa, pentru ele concurand Cosmin Paun, Paul Florea, Violeta Nanu si Radu Cosca. PSD a mai obtinut nominalizarea noului sef al Inspectoratului Judetean de Politie.

 

O lupta puternica se da pentru functiile de conducere ale directiilor importante pentru domeniul agriculturii. Senatorul Gheorghe Saghian, fost sef al Directiei Agricole in perioada 2000/2004, tine foarte mult ca PSD sa nominalizeze sefii la Directia Agricola si pentru Dezvoltare Rurala, Directia Sanitar Veterinara, Directia Fito-Sanitara, Agentia de Plati si Interventii in Agricultura, Oficiul de Consultanta Agricola si Agentia de Plati in Dezvoltarea Rurala si Pescuit. Pentru Directia Agricola era in carti, inca de la inceputul anului 2008, Alexandru Santion, administrator al Singama SRL, care exploateaza Balta Sovarca, preluata in conditii ce au provocat un scandal de presa. Cei trei actionari ai Sin-gama SRL, Alexandru Santion, Garofita Tepelus si Coca Statescu, au cumparat in 2001, activele fostei exploatari piscicole de la Sovarca, diguri, canale, instalatii, iar in 2005 a obtinut concesionarea a 260 ha, din care 244 ha luciu de apa.

 

Concesionarea este discutabila, pentru ca era vorba de suprafete revendicate. Dupa ce anterior predase Primariei Oancea, in conditii identice, Balta Maicas, pe 25 octombrie 2007 CNAFP a "evitat" sa predea primariei si Balta Sovarca. A doua zi, Singama SRL a venit cu o ordonanta presedentiala si doua certificate de grefa, prin care au suspendat retrocedarea si lucrurile au ramas ca in tren. Pentru Directia Sanitar-Veteri-nara si pentru Siguranta Alimentului, PSD merge pe mana medicului veterinar Nicolae Oancea, care in 2005 fusese dat afara de la DSVSA pentru incompetenta. Oancea a contestat in instanta raportul de evaluare, dar instantele au constatat ca acordarea calificativului "nesatisfacator" i-a fost aplicata pe deplin justificat.

 

Numirea lui Oancea a mai fost incercata de PSD si in 2005, rostul acestor insistente fiind acoperirea neregulilor comise de fosta directoare PSD din perioada 2001/2005, Doina Polemis, nereguli constatate de Curtea de Conturi, dar tergiversate intre politie, Parchet si instante. Alta batalie se da pentru Inspectoratul scolar, unde PSD ar vrea sa il numeasca pe fostul inspector general din perioada 2001/2005, stefan Simion, iar PD-L pe fostul inspector general adjunct din perioada 2005/2008, Mitica Dudau. PSD tine mult la preluarea sefiei Autoritatii pentru Sanatate Publica, avand sanse mari sa o si obtina, in conditiile in care PSD Galati a si obtinut nominalizarea decanului Facultatii de Medicina Galati, Aurel Nechita, in functia de secretar de stat la Ministerul Sanatatii. PD-L Galati doreste pastrarea in functie a directorilor PDL numiti in 2005, respectiv Olimpia Buzia la CJAS, Victoria Movileanu la AJOFM si Mihai Turcu, la Agentia de Mediu.

» Pesedistii galateni iau cu asalt si cabinetele Palatului Victoria, liderul PSD Galati, Dan Nica, devenit vicepremier, recompensandu-i cu functii guvernamentale pe cei care au facut campanie pentru PSD. Doi dintre invinsii scrutinului uninominal din 30 noiembrie, viceprimarul comunei Ivesti, Viorel Hamza, si omul de afaceri Daniel Butunoi, au fost numiti consilieri de stat la cabinetul vicepremierului Nica.

Cele mai citite

VIDEO Cel puțin 51 de persoane au murit într-o explozie de la o mină de cărbune din Iran

O explozie de gaz într-o mină de cărbune din provincia iraniană Khorasan de Sud a ucis cel puțin 51 de persoane și a rănit...

Crimă urmată de sinucidere într-o comună din județul Vâlcea

O crimă tragică a avut loc în localitatea Păușești-Măglași, județul Vâlcea, unde un bărbat de 39 de ani și-a ucis cu brutalitate cumnata. Incidentul...

Topor vechi de 4.000 de ani găsit de către miner din Gorj, la prima căutare cu detectorul de metale

Un topor vechi de aproximativ 4.000 de ani, din clasa „Tezaur“, a fost descoperit în comuna gorjeană Cătunele, într-o pădure din satul Lupoaia. Piesa este...
Ultima oră
Pe aceeași temă