12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialSIVECO îşi consolidează poziţia de lider în piaţă

SIVECO îşi consolidează poziţia de lider în piaţă

Cel mai recent studiu realizat de International Data Corp (IDC) consolidează poziţia de lider deţinută de peste 10 ani de Siveco în ierarhia furnizorilor de servicii IT din România.

Potrivit studiului IDC, SIVECO Romania deţine 7,9% din piaţa locală de servicii IT, înregistrând o creştere semnificativă a valorii serviciilor livrate atât clienţilor din ţară, cât şi din străinătate.

Deşi furnizează strict servicii de software SIVECO se impune de ani întregi, în mod constant în topul celor mai importanţi furnizori de hardware, cele mai mari companii naţionale şi internaţionale prezente în piaţa românească de IT.

Într-o lume a cărei esenţă a devenit interconectarea, IDC apreciază că – pentru anul 2012, din gama serviciilor IT – cerinţa esenţială a pieţei interne a fost cea pentru serviciile de integrare de sisteme. Din acest punct de vedere, SIVECO Romania este principalul furnizor, probând maturitate şi capacitatea de a susţine şi finaliza cu succes proiecte dificile, de mare anvergură şi complexitate. Pe acest segment, în care sunt prioritare corelarea şi gestionarea volumelor mari de date, compania ocupă primul loc şi înregistrează o cotă de piaţă de 16,8%.

Expertiza SIVECO în domeniul educaţiei o situează în poziţia de lider şi la categoria de “Training and Education Services” în care deţine o cotă de piaţă de 17,2%.

De asemenea, preocuparea manifestată de SIVECO Romania pentru cerinţele exprimate de clienţi şi capacitatea sa de a construi şi implementa soluţii personalizate s-au reflectat în dobândirea unei cote de piaţă de 15,1% la categoria “Custom Application Development Services”.

Pentru SIVECO, anul 2012 a fost marcat de continuarea proiec­telor naţionale şi internaţionale de mare complexitate şi amploare, dar şi de demararea de noi proiecte.

Astfel, în anul 2012 a fost lansată ”Prescripţia electronică”, proiect realizat pentru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate de către un consorţiu de firme din care fac parte HP şi SIVECO. În numai 4 luni de la lansare se eliberaseră peste 3 milioane de reţete electronice.

Portalul Educaţional SEI (Sistemul Educaţional Informatizat), proiect realizat de SIVECO pentru Ministerul Educaţiei, face faţă cu brio, de mulţi ani, celui mai mare aflux de vizitatori interesaţi de rezultatele privind admiterea în liceu şi la bacalaureat. Repartizarea computerizată este cel mai mare proiect din România care funcţionează pe tehnologie cloud. Şi în 2012, ca şi în anii precedenţi, portalul SEI a fost pe locul 1 atât în clasamentul general al site-urilor scrise în limba română, cât şi la categoria Educaţie/Învăţământ, înregistrând milioane de pagini afişate în perioada examenelor de liceu şi bacalaureat.

Sistemele IT dezvoltate de ­SIVECO la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură (APIA) şi Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) contribuie efectiv la performanţa acestor organizaţii de a realiza cele mai înalte procente de absorbţie de fonduri europene, fiind în topul instituţiilor publice din România în această privinţă.

Între proiectele internaţionale, cele realizate pentru organizaţiile Comisiei Europene se remarcă printr-un nivel special de complexitate şi exigenţă. În 2012, ­SIVECO Romania a derulat peste 20 de contracte, pentru Oficiul de Publicaţii al Uniunii Europene, pentru EUROSTAT – Institutul de Statistică al Uniunii Europene, pentru Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei, pentru EuropeAid – Direcţia Generală pentru Dezvoltare şi Cooperare.

De asemenea, compania a demarat proiectul pentru dezvoltarea portalului DOLCETA (educaţia consumatorilor europeni), al Agenţiei Executive pentru Sănătate şi Consumatori a Comisiei Europene.

SIVECO, prezentă pe pieţele internaţionale

Între proiectele internaţionale demarate în 2012 se înscrie şi cel al Comunităţii Europene pentru Administraţia Vamală din Republica Macedonia „Integrated Tariff Environment – ITE”. Proiectul, realizat de SIVECO ­Romania în parteneriat cu BULL România, are ca scop consolidarea capacităţii operaţionale a Administraţiei Vamale din Republica Macedonia.

În Kazahstan, tot în 2012, ­SIVECO Romania a finalizat cu succes prima etapă de dezvoltare şi implementare de conţinut educaţional digital în şcoli. Etapa a constat în furnizarea unei colecţii de 4.200 lecţii interactive în limba rusă şi kazahă pentru diferite materii.

De asemenea, SIVECO ­Romania a încheiat un parteneriat stra­tegic cu Şcoala de Studii Politice NUR Otan, în vederea promovării celor mai inovative mijloace şi tehnologii pentru modernizarea managementului resurselor umane şi dezvoltarea formării profesionale prin intermediul eLearning şi TIC, pentru funcţionarii publici şi managerii de instituţii din Kazahstan.

„De peste două decenii construim cu succes proiecte uriaşe de informatizare pentru organizaţii private şi publice, naţionale şi internaţionale. Suntem prezenţi în 27 de ţări de pe patru continente. Analizele IDC arată că serviciile IT sunt esenţiale pentru funcţionarea economiei globale şi a societăţii în ansamblu, fiind indispensabile pentru funcţionarea lumii moderne. Tot ele ne atrag atenţia asupra creşterii permanente a complexităţii organizaţionale. Centre de cost multiple, structuri descentralizate de decizie, nevoia de reproiectare a unor «procese organice» dezvoltate de-a lungul a zeci de ani, gestionarea a milioane de utilizatori şi a unor volume uriaşe de date, confruntarea cu atitudini conservatoare şi obişnuinţa utilizatorilor finali de a face lucrurile cum sunt, nu neapărat aşa cum ar trebui să fie făcute, reprezintă doar câteva dintre obstacolele care trebuie depăşite în procesul de integrare în mediul digital. Toate aceste provocări reprezintă în mod egal oportunităţi, aşa cum o dovedeşte faptul că de 10 ani ne menţinem pe poziţii fruntaşe
în topul IDC”, a declarat ­Irina Socol, preşedinte şi director ­general ­SIVECO Romania.

Recunoaşterea succeselor obţinute în 2012 de echipa SIVECO se regăseşte şi în cele 19 premii în competiţii, precum International Business Awards, Stevie Awards, European IT Excellence Awards, European Seal of e-Excellence 2012, European Software Excellence Awards, International Project Management ­Association.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă