14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialSistemul de distribuire a 120.000 de refugiaţi pe bază de cote, APROBAT...

Sistemul de distribuire a 120.000 de refugiaţi pe bază de cote, APROBAT în consiliul JAI. Ce cotă îi revine României

România ar urma să primească 2.475 de refugiaţi din 66.000 de extracomunitari distribuiţi din Italia şi Grecia, conform sistemului provizoriu de cote aprobat marţi de Consiliul JAI, relatează Mediafax.

Citește și: Câți refugiați primește România, potrivit deciziei JAI

În acest context, numărul total de imigranţi alocat până în prezent Bucureştiului este de 4.837.

———

Miniştrii de Interne ai statelor UE au aprobat, marţi, sistemul propus de Comisia Europeană privind distribuirea a încă 120.000 de refugiaţi, informează Mediafax.

“Reprezentanţii statelor UE au aprobat marţi, la Bruxelles, cu o largă majoritate, o decizie de relocare a încă 120.000 de refugiaţi”, anunţă preşedinţia luxemburgheză a Consiliului Uniunii Europene.

Deși, România, Cehia, Slovacia şi Ungaria au votat împotriva sistemului de relocare a imigranţilor conform unor cote obligatorii, schema a fost aprobată.

Principalii oponenţi – Cehia, Ungaria şi Slovacia – au fost depăşiţi în sistemul cu majoritate calificată după ce Polonia a renunţat la obiecţii, relatează EUObserver.

Ministrul de Interne al Cehiei a criticat atitudinea Poloniei.

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Accesorii pentru vestiare metalice de care pur și simplu o să te îndrăgostești

Accesorizarea conformă a vestiarului metalic poate salva bugetul și spațiul de depozitare. Vrei să afli cum? Sunt multe aspecte de luat în calcul în momentul...

Evoluția îmbrăcămintei bărbătești:o călătorie prin decenii

Moda bărbaților a suferit schimbări semnificative de-a lungul deceniilor, reflectând schimbări în normele societale, influențe culturale și progrese tehnologice. De la stilurile conservatoare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă