19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSistem ultramodern de colectare a deseurilor

Sistem ultramodern de colectare a deseurilor

40 de puncte selective vor fi amplasate in cartierele cu blocuri de locuinte.
Pentru finalizarea proiectului au fost defalcate fonduri in valoare de 703.174,5 euro.
Primaria municipiului Medgidia va incepe lucrarile de reabilitare a sistemului de colectare si transport deseuri. Actiunea face parte din proiectul "Reabilitarea sistemelor municipale existente de colectare si transport deseuri – PHARE 2004". Primarul municipiului Mangalia, Dumitru Moinescu, a declarat ca finantarea a fost facuta la sfarsitul anului trecut si va fi finalizata in toamna anului curent. Obiectivul general al modernizarii infrastructurii este imbunatatirea calitatii mediului inconjurator prin reducerea depozitarii deseurilor solide si asigurarea conditiilor optime pentru proiectarea si dezvoltarea unui sistem integrat de management al deseurilor in regiune. O data cu implementarea sistemului se vor obtine servicii de salubritate de calitate in conditiile respectarii standardelor de management al deseurilor.
Proiectul de modernizare constituie prima etapa de implementare a colectarii selective prin care vor fi amenajate 40 de puncte de colectare selectiva, amplasate in cartierele cu blocuri de locuinte si alte doua puncte amplasate in satele Remus Opreanu si Valea dacilor. Aceste constructii vor fi dotate cu eurocontainere pentru patru tipuri de deseuri reciclabile (hartie, sticla, plastic, metal) si pentru deseuri amestecate. De asemenea, vor fi montate doua prese de compactat pentru reducerea volumului de deseuri reciclabile.
Costul proiectului este de 703.174,5 euro, cu fonduri prin programul PHARE 2004 – Coeziune Economica si Sociala si fonduri de la bugetul local.
Ziua celor 3R
Primaria Municipiului Medgidia va initia o campanie de informare a populatiei privind principiile de colectare selectiva a deseurilor menajere in vederea constientizarii beneficiilor acestui demers. Un alt proiect in acest domeniu este unul de tip Ziua celor 3R (recuperare, reciclare, refolosire), in cadrul caruia vor fi organizate actiuni de colectare a hartiei si sticlelor din material plastic. Implementarea proiectului va duce la eliminarea pericolelor pentru sanatatea populatiei, a problemelor de mediu, la imbunatatirea aspectului general al infrastructurii urbane, reducerea fenomenului de vandalism, vagabondaj si inlaturarea depozitarii gunoaielor pe carosabil.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă