15.7 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialSiria: Peste 130.000 de persoane au murit de la începutul conflictului

Siria: Peste 130.000 de persoane au murit de la începutul conflictului

Peste 130.000 de persoane au murit în Siria, de la începutul conflictului dintre regim şi rebeli. Confruntările au început în martie 2011. Cele mai multe victime sunt combatanţi din ambele tabere, potrivit unui nou bilanţ publicat marţi de Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO).

Războiul care continuă să devasteze ţara a provocat moartea a cel puţin 46.266 de civili, dintre care peste 7.000 de copii şi peste 4.600 de femei, potrivit Mediafax.

Cel puţin 52.290 de soldaţi şi combatanţi loiali regimului sirian şi străini au fost ucişi, dintre care 262 de membri ai mişcării şiite libaneze Hezbollah şi alţi 286 de combatanţi şiiţi străini. Pierderile în rândul armatei se ridică la peste 32.000.

În rândul rebelilor şi susţinătorilor jihadului bilanţul se ridică la 29.083: aproape 20.000 de rebeli, aproximativ 7.000 de susţinători ai jihadului şi 2.233 de dezertori, soldaţi care au părăsit armata pentru a constitui primele unităţi combatante ale rebeliunii, cărora li s-au alăturat apoi civili.

Bilanţul include, de asemenea, 2.794 de victime neidentificate, potrivit organizaţiei neguvernamentale care se sprijină pe o vastă reţea de surse medicale civile şi militare în toată ţara.

OSDO afirmă că bilanţul real în rândul beligeranţilor este în realitate superior, dar că din cauza lipsei accesului, nu poate să îl documenteze.

Organizaţia aminteşte în plus că cel puţin 17.000 de persoane sunt deţinute în închisorile regimului, în timp ce 6.000 de soldaţi şi membri ai miliţiei proguvernamentale sunt în mâinile grupurilor rebele şi jihadiste.

Cele mai citite

Mesajul de Paști al Patriarhului Daniel: ,,Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei”

Patriarhul Daniel a transmis credincioșilor un mesaj cu ocazia Sfintelor Paști: „Învierea din morţi a Domnului Iisus Hristos cel Răstignit este adevărul central al Sfintei...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Rețetă de Paște: Așa faci cel mai pufos cozonac

Aceasta rețetă de cozonac pufos cu nuca se caracterizează prin faptul că într-adevăr iți oferă secretele unui cozonac gustos și pufos, care nu se...
Ultima oră
Pe aceeași temă