22.4 C
București
marți, 11 iunie 2024
AcasăSpecialSiria:15 civili au fost executaţi la Homs de forţele guvernamentale

Siria:15 civili au fost executaţi la Homs de forţele guvernamentale

15 civili au fost “executaţi sumar” în noaptea de marţi spre miercuri de către forţele regimului lui Bashar al-Assad, în cursul unui asalt asupra unui cartier din Homs (centru), anunţă  Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, relatează AFP, potrivit Mediafax.

“În mai puţin de 24 de ore, 15 civili au fost executaţi sumar în cartierul Shammas, inclusiv imamul Moscheii Abu Horeira, şeicul Merai Zakrit. Este vorba despre un nou masacru, care se adaugă celor comise de către regimul” lui Bashar al-Assad, porivit ONG-ului.

Şeicul sunnit, în vârstă de 43 de ani, tatăl a şase copii, “era iubit de toţi, de către sunniţi, alawiţi şi chiar de către creştini. El îndemna la unitate naţională”, a declarat Rami Abdel Rahmane, preşedintele ONG-ului.

“În plus, el era implicat în activităţi de caritate”, a adăugat activistul.

Cel puţin alte 11 persoane au fost ucise în alte locuri din ţară, mai ales în provinciile Idleb (nord-vest) şi Deraa (sud), atât în tiruri ale trupelor siriene, cât şi în lupte.

În timp ce revolta împotriva regimului lui Bashar a-Assad intră în cea de 15-a lună, violenţele par să nu se mai oprească, în pofida prezenţei a peste 200 de observatori ONU însărcinaţi cu monitorizarea aplicării unui armistiţiu, proclamat în urmă cu mai bine de o lună, dar care este încălcat zilnic.

Cele mai citite

BEC a transmis rezultatele parțiale pentru votul la consiliile locale și pentru mandatele de primar

Partidul Social Democrat (PSD) a obţinut cele mai multe mandate la alegerile pentru consiliile locale - 42,11%, urmat de PNL - 32,1%, AUR -...

Lula da Silva vrea negocieri de pace în Ucraina cu Rusia la masa tratativelor

Preşedintele brazilian, Luiz Inacio Lula da Silva, a reiterat luni, în cursul unei conversaţii telefonice cu omologul său rus, Vladimir Putin, că este în...

Anticipate Franța: Partidul de extremă dreapta Adunarea Naţională (RN) are 34% din intenţiile de vot

Partidul de extremă dreapta francez Adunarea Naţională (RN) primeşte 34% din intenţiile de vot pentru alegerile legislative anticipate, cu peste 15 puncte mai mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă