21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSinistratii tulceni, cu ochii in soare

Sinistratii tulceni, cu ochii in soare

Guvernul a promis ca va reface 167 de locuinte. Desi s-au cheltuit peste 100 miliarde de lei din buget, dupa un an tulcenii afectati de inundatii nu au case.
Nici una dintre cele 167 case distruse de inundatii nu a fost refacuta: 100 au acoperisul montat, dar nu se poate locui in ele, 40 dintre acestea sunt in curs de a fi finisate, celelalte sunt la stadiul de fundatie sau nu au fost incepute. Guvernul a trimis doar materiale de constructie. Doar 12 locuinte care apartineau celor mai saraci dintre sinistrati au fost construite integral de ANL.
Primarii comunelor Ostrov, Smardan, I.C. Bratianu, Ceatalchioi si Maliuc, de care apartin satele afectate de inundatii, spun ca Guvernul este vinovat de haosul creat in localitati dupa inundatii. Livrarile de materiale de constructie au inceput cu tigla pentru acoperis si cu cahlele pentru sobe. In prag de iarna, cand nu se putea turna beton, s-a livrat cimentul.
In satele Ceatalchioi, Plaur, Patlageanca, Smardan si I.C. Bratianu jumatate din materialele de constructie primite de la Guvern au disparut. Sinistratii spun ca intre cantitatile inscrise in documente si ce au primit a fost o diferenta mare. Cei aproximativ 300 de sinistrati din Ostrov care locuiesc inca la rude sau in incaperi insalubre sunt nemultumiti. Ei acuza bataia de joc la care au fost supusi.
Cornel Anghel, primarul comunei Ceatalchioi, unde s-au construit doar sapte case din 17 locuinte distruse de inundatii, spune ca sinistratii au vandut, pe bautura, materialele de constructie primite. La Plaur, de exemplu, nu a inceput refacerea caselor, dar materiale de constructie s-au volatilizat.
Subprefectul judetului Tulcea, Ionan Boieru, care a coordonat livrarea materialelor de constructie, sustine ca toate materialele au fost duse in curtile sinistratilor. Prefectul Lefter Chirica a declarat ca "se va gasi o solutie pentru a-i ajuta pe sinistrati sa-si termine casele afectate de inundatii".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă