22.6 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialSingapore: Politia a incheiat ancheta asupra accidentului ce a implicat masina Ambasadei...

Singapore: Politia a incheiat ancheta asupra accidentului ce a implicat masina Ambasadei Romaniei

Politia a incheiat ancheta privitoare la accidentul ce a implicat masina Ambasadei Romaniei din Singapore, informeaza Channel News Asia consultat de NewsIn.

Un purtator de cuvant al politiei a spus ca documentele anchetei sunt acum la biroul Procurorului general, "pentru a se lua masurile necesare".

Saptamana trecuta, Ministerul roman de Externe a cerut Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sa lanseze o ancheta in acest dosar, in urma "investigatiei interne" a ministerului in acest dosar. Totusi, duminica, purtatorul de cuvant al politiei a spus ca fortele de ordine singaporeze "nu au predat dosarul investigatiei catre Procuratura romana".

La 15 decembrie, un Audi A6 negru a lovit trei pietoni. Una dintre victime, in varsta de 30 de ani, a murit de Craciun. Diplomatul Silviu Ionescu, insarcinatul cu afaceri al Romianiei la Singapore, a spus politiei ulterior ca masina fusese furata. El a plecat in Romania la putin timp dupa accident, sustinand ca trebuie sa urmeze un tratament pentru diabet.

Vaduva barbatului care a murit in accidentul de luna trecuta din Singapore in care a fost implicata masina Ambasadei Romaniei a apelat la serviciile unui cunoscut avocat specializat in drept penal, Subhas Anandan, pentru a obtine compensatii. Avocatul a declarat pentru publicatia The Sunday Times din Singapore ca o ajuta pe clienta sa "pro bono" si ca va lucra impreuna cu colegii sai pentru "a explora posibilitatea obtinerii unei compensatii".

Intr-o declaratie anterioara pentru The Temasek Review, Yenny Young spunea ca nu exclude posibilitatea de a da in judecata guvernul roman pentru a cere compensatii.

Avocatul Subhas a declarat ca a fost de acord sa preia cazul in momentul in care a fost abordat de Yenny Young ca sa faca "ce poate pentru ea". Avocatul spune ca vrea sa o ajute.

El a subliniat insa ca imunitatea diplomatica s-ar putea dovedi "o complicatie" in acest caz, intrucat Conventia de la Viena cu privire la relatiile diplomatice, la care sunt parti atat Romania, cat si Singapore, ofera protectie legala misiunii diplomatice si membrilor ei in tara gazda.

Cele mai citite

ANAT și patronatele din turism solicită suplimentarea semnificativă a fondurilor pentru creditele IMM Invest+

Vineri 17 mai, la Ploiești, a avut loc o întâlnire care a marcat aniversarea de 30 de ani a Patronatului IMM, la care au...

ANAT și patronatele din turism solicită suplimentarea semnificativă a fondurilor pentru creditele IMM Invest+

Vineri 17 mai, la Ploiești, a avut loc o întâlnire care a marcat aniversarea de 30 de ani a Patronatului IMM, la care au...

Expert Forum: Până pe 16 mai, partidele au cheltuit 11 milioane lei, pentru campania la alegerile europarlamentare şi peste 3,8 milioane lei pe campania...

Potrivit raportului Expert Forum, pentru europarlamentare, până la data de 16 mai au fost raportate venituri de 40 de milioane de lei, din care 14 milioane de lei...
Ultima oră
Pe aceeași temă