6 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSpecialSindicatul Cartel Alfa cere Guvernului să retragă Ordonanța de modificare a Codului...

Sindicatul Cartel Alfa cere Guvernului să retragă Ordonanța de modificare a Codului Penal

Sindicaliștii din cadrul Cartel ALFA solicită, miercuri, Cabinetului Grindeanu să retragă Ordonanța 13 / 2017, destinată să modifice Codul penal și Codul de procedură penală.

"Confederația Națională Sindicală Cartel ALFA este solidară cu mișcarea publică de protest împotriva adoptării prin Ordonanță a modificărilor la Codul Penal și Codul de Procedură Penală. Considerăm că adoptarea de urgență a acestui act normativ, în modul în care s-a făcut, fără a respecta procedura de avizare prealabilă (ceea ce a împiedicat o reacție normală și în timp util), în ciuda reacției publice vehemente, a instituțiilor statului care s-au exprimat împotrivă, în lipsa avizului Consiliului General al Magistraturii, este un act de sfidare din partea Guvernului, care nu poate fi acceptat într-o societate democratică", a transmis Bogdan Hossu, președintele Cartel Alfa.

Liderul Cartel Alfa avertizează că un astfel de proiect de lege poate crea un precedent periculos.

"Modul acesta de a guverna creează un precedent periculos și extrem de îngrijorător pentru alte proiecte de lege prevăzute a fi realizate în următoarea perioadă, într-un termen scurt, conform programului de guvernare: legea sănătății, legea educației, legea salarizării bugetare, legea funcționarului public, Codul economic etc", a adăugat Bogdan Hossu.

Potrivit OUG 13 / 2017, incriminarea penală a abuzului în serviciu se va face doar pentru prejudicii mai mari de 200.000 de lei. Ministrul Justiției Florin Iordache a declarat că se menține pragul de 200.000 de lei, dar este eliminată condiția punerii în mișcare la plângere în prealabil.

OUG 13 / 2017 privind modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală a fost publicată în Monitorul Oficial în noaptea de marți spre miercuri.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți pentru un vot cunoscut deja

Dacă România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți ar fi riscat să obțină un vot pe...

La ce aspecte să fii atent când alegi un BMW X6 Second Hand?

Când intenționezi să achiziționezi un BMW X6 second-hand, există o serie de aspecte esențiale la care trebuie să fii atent pentru a te asigura...

Premierul Ciolacu invită Google să deschidă un centru de date în România

Premierul Marcel Ciolacu a avut o întrevedere cu reprezentanți din SUA ai companiei Google, pe care i-a invitat să deschidă un centru de date...
Ultima oră
Pe aceeași temă