28.8 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecialSimona Halep nu va participa la Olimpiada de la Rio. Reacția lui...

Simona Halep nu va participa la Olimpiada de la Rio. Reacția lui Ilie Năstase

 

Fostul președinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR) Ilie Năstase precizat că Simona Halep „știe singură ce e mai bine pentru ea”, după ce jucătoarea de tenis a anunțat că nu va participa la Jocurile Olimpice de la Rio, din cauza riscului de contaminare cu virusul Zika.

„Aceasta este decizia ei, mai pot eu să spun ceva? Ea ştie singură ce este mai bine pentru ea. A spus că se teme de acel virus? Păi, înseamnă că aşa este. Vrea şi ea să îşi întemeieze o familie, să aibă copii. Dacă aşa a hotărât că este mai bine, nu am dreptul să spun altceva", a spus Ilie Năstase, la Dolce Sport.

Vineri, locul 5 WTA și-a motivat decizia de a nu participa la Olimpiada de la Rio, prin intermediul unui mesaj mesaj postat pe Facebook.

„Regret să vă anunţ că am decis că nu voi participa la Jocurile Olimpice de la Rio. Motivul deciziei mele este îngrijorarea vis-a-vis de pericolul pe care îl poate implica virusul Zika. După numeroase discuţii cu medici şi familia, am ajuns la concluzia că riscurile sunt mult prea mari pentru cariera mea sportivă şi pentru sănătatea mea, mai ales ca femeie. Familia este mult prea importantă pentru mine, nu pot risca să nu îmi pot clădi una proprie, după încheirea carierei în tenis. Ştiu că Jocurile Olimpice reprezintă un eveniment foarte important şi regret cu adevărat circumstanţele. Sper ca şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi românii să respecte decizia mea. Le urez succes tuturor participanţilor, în special delegaţiei noastre", a scris Halep într-un mesaj postat în română şi engleză.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă