16 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialSile Cămătaru a părăsit Penitenciarul Jilava

Sile Cămătaru a părăsit Penitenciarul Jilava

Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, a părăsit, luni, Penitenciarul Jilava, în urma deciziei de eliberare dispuse de Tribunalul Bucureşti, potrivit Mediafax.

“Am ieşit din închisoare cu gânduri bune. Vreau să merg la doctor”, a spus Sile Cămătaru, la ieşirea din penitenciar.

Tribunalul Capitalei a admis, luni, recursul lui Sile Cămătaru, faţă de decizia prin care, în 24 noiembrie, Judecătoria Sectorului 4 i-a respins cererea de liberare condiţionată.

Vasile Balint făcuse respectiva cerere în dosarul în care fusese condamnat la 13 ani de detenţie pentru săvârşirea de fapte cu violenţă, proxenetism, cămătărie şi trafic de persoane.

În aprilie 2008, fraţii Vasile şi Ion Balint (Sile şi Nuţu Cămătaru), mama acestora, precum şi alte rude ale acestora au fost condamnaţi pentru sechestrare de persoane, înşelăciune şi proxenetism. Nuţu Cămătaru a fost condamnat definitiv, la începutul lunii martie 2009, la doi ani şi jumătate de închisoare pentru favorizarea infractorului, fiind achitat pentru complicitate la înşelăciunea lui Shaul Peleg, într-un caz amplu de crimă organizată privind fapte de proxenetism, sechestrre de persoane, şantaj, înşelăciune, cămătărie, recuperări de bani, încasări de taxe de protecţie. Sile Cămătaru a fost condamnat de instanţa supremă la 13 ani de detenţie.

În 28 mai 2010, Ion Balint a părăsit închisoarea.

În 3 mai 2004, Sile Cămătaru a fost arestat pentru mai multe tîlhării, sechestrare de persoane şi asociere cu alţi indivizi pentru comitere de infracţiuni. Potrivit procurorilor, în noaptea de 7 spre 8 septembrie 2003, Sile Cămătaru – împreună cu Silviu Dudiţă, zis Fluturică, Florin Grigore, zis Bulgaru, Ion Lungu, Adrian Panduru, Laurenţiu Roman şi Irina Elena Cerga, toţi făcînd parte dintr-un grup organizat – l-au deposedat pe Shaul Peleg de mai multe bunuri (bijuterii, ceas, medicamente, 13.000 de dolari, 20 de milioane de lei şi o geantă de piele de culoare maro cu ustensile speciale pentru determinarea calităţii pietrelor preţioase).

Cele mai citite

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...

Ministrul Bogdan Ivan anunță lansarea platformei #nofake pentru raportarea conținutului deepfake

Românii pot raporta conţinutul inadecvat pe care îl văd pe reţelele de socializare pe platforma „#nofake”, a anunţat vineri ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării,...
Ultima oră
Pe aceeași temă