23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialSighişoara se pregăteşte de ProEtnica

Sighişoara se pregăteşte de ProEtnica

Cetatea medieval a Sighişoarei va găzdui o nouă ediţie a unuia dintre cele mai appreciate festivaluri interculturale din România, ProEtnica.

”Între 29 august şi 1 septembrie, burgul medieval a Sighişoarei devine Cetatea multiculturalismului din România. În aceste zile au loc ultimele pregătiri pentru deschiderea celei de-a 11-a ediţii a Festivalului Intercultural de la Sighişoara – ProEtnica 2013. Astfel, recent a fost lansată pagina oficială de web a festivalului, www.proetnica.ro, unde, pe lângă aspecte legate de scopul manifestării, au fost postate informaţii privind istoria pe aceste meleaguri a tuturor comunităţilor etnice din România, precum şi programul celei de-a 11-a ediţii a Festivalului Intercultural de la Sighişoara”, spune Volker Reiter, directorul executiv al festivalului.

20 de comunităţi celebrate

La rândul său, profesorul Lucian Năstasă, din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, spune că acest festival este unul de înaltă ţinută.

”Începând cu prelegeri, mese rotunde unde se dezbat subiecte actuale şi istorice, până la un program colorat şi viu pe scenele festivalului, ProEtnica oferă celor 20 de comunităţi etnice participante posibilitatea de a se prezenta în toate aspectele vieţii. Dincolo de asta Cetatea Sighişoarei se transformă în timpul festivalului într-un târg al breslelor, unde meşteşugarii din rândurile comunităţilor etnoculturale oferă vizitatorilor produse tradiţionale. Standurile de informare ale tuturor partenerilor şi expoziţiile de artă contemporană reprezintă un pod între trecut şi prezent”, mai spune Volker Reiter. La festival sunt aşteptaţi 800 de participanţi.

Cele mai citite

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...

Aglomeraţie pe drumurile dinspre mare și munte spre Capitală. Rute alternative

Centrul Infotrafic din IGPR anunţă că este inregistrată aglomeraţie pe sensul de coborâre al DN1 către Ploieşti, între staţiunile Predeal şi Buşteni, dar şi...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...
Ultima oră
Pe aceeași temă