19.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialSicriul FRATELUI lui ISUS ar putea fi AUTENTIC, a stabilit o instanţă

Sicriul FRATELUI lui ISUS ar putea fi AUTENTIC, a stabilit o instanţă

După şapte ani de audieri în cazul unui presupus sicriu al unui frate al lui Isus, un judecător din Ierusalim l-a achitat pe proprietarul acestuia, spunând că nu există suficiente dovezi nici pentru a demonstra autenticitatea sicriului, nici pentru a o contesta, potrivit realitatea.net.

Colecţionarul israelian de antichităţi Oded Golan a fost achitat, miercuri, într-un proces în carea fusese acuzat că ar fi falsificat o inscripţie pe un sicriu vechi de 2.000 de ani, în care susţine că ar fi fost îngropat un frate al lui Isus.

În osuarul de calcar este încrustată următoarea inscripţie în aramaică: “James, fiul lui Joseph, fratele lui Isus”. Golan a fost acuzat că inscripţia i-ar aparţine, însă judecătorul din Ierusalim a spus că nu există suficiente dovezi nici pentru a demonstra autenticitatea inscripţiei, nici pentru a o contesta, potrivit AP.

Autoritatea Israeliană pentru Antichităţi, ce consideră că cele mai importante antichităţi pe care le deţine Golan ar fi falsificate, a declarat că procesul nu a făcut decât să demonstreze limitele ştiinţei în cazul demascării unor falsuri. Autoritatea le-a recomandat muzeelor şi universităţilor din toată lumea să fie suspicioase faţă de antichităţile ale căror origini sunt incertă.

Golan susţine că deţine osuarul încă din anii 1970, însă nu i-a acordat mare atenţie o perioadă bună de timp, până când un specialist francez i-a atras atenţia că inscripţia s-ar putea referi la fratele lui Isus. În 2002, Golan a trimis osuarul către Muzeul Regal din Ontario, iar imediat după aceea a început să fie anchetat.

Cu toate că a fost găsit nevinovat în ceea ce priveşte falsificare inscripţiei, Golan a fost găsit vinovat de alte patru infracţiuni, cum ar fi deţinerea unor antichităţi furate şi vânzarea lor fără licenţă. Instanţa va decide în luna aprilie dacă Golan va ajunge sau nu în spatele gratiilor.

Cele mai citite

Numărul pensionarilor a scăzut în luna aprilie 2024, comparativ cu luna precedentă

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia...

Românii cotizează 35 de ani la pensie și primesc bani mai puțin de 12 ani

România are a treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE, de 76,6 ani, potrivit Eurostat. Țara noastră este urmată în acest clasament doar de...

Rusia – Ucraina, ziua 781. Rusia susține că “Formula de pace” va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina

"Formula de pace" va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina, susține purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria...
Ultima oră
Pe aceeași temă