12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialSibiu: Preturile biletelor scad

Sibiu: Preturile biletelor scad

Gara din Sibiu era pustie luni, la orele pranzului, dar pe peron puteau fi vazute doua dintre trenurile de persoane care urmau sa plece in jurul orei 16.00 catre Medias si Brasov. Garniturile nu aveau locomotive si nici muncitorii CFR nu se “inghesuiau” in jurul lor, pentru ca toti cei aflati in schimbul de lucru erau in greva. Nici un afis nu avertiza calatorii asupra protestului sindicalistilor si a programului de greva.
Sub pretextul ca nu poate oferi asemenea detalii, administratia garii din Sibiu a evitat sa ofere informatii referitoare la pierderile inregistrate pentru perioada de greva, multumindu-se sa declare ca de aceste calcule se ocupa oficialii Regionalei CFR Brasov, acolo unde sunt subordonate ierarhic si serviciile CFR din Sibiu.
Pe fondul incertitudinii referitoare la durata grevei angajatilor CFR, cei care profita la maxim sunt transportatorii auto, mai ales ca firme puternice in domeniu, precum “Transmixt” SA sau “Atlassib” SRL, au sediul principal la Sibiu. Cele doua societati au suplimentat numarul de autobuze sau microbuze pe principalele rute intra si interjudetene. Masinile “copiaza” segmentul orar al trenurilor suspendate, calatorii avand posibilitatea sa ajunga la destinatia propusa folosindu-se de serviciile acestor companii.
Concurenta care se manifesta pe piata transportului auto a facut sa scada sensibil si pretul biletelor de calatorie. Daca la inceputul grevei ceferistilor, o calatorie pe ruta Medias-Sibiu costa 150.000 de lei, acum oamenii trebuie sa scoata din buzunar 120.000 sau chiar 100.000 de lei.
In plus, pentru a “smulge” calatorii din masinile celorlalte firme de profil, unii transportatori au inceput sa ofere si facilitati. Astfel, o cunoscuta firma de transport din Mures ofera pensionarilor posibilitatea de a calatori la jumatate de pret, clientii avand ca optiune sa achite jumatate din contravaloarea biletului cu unul dintre tichetele pentru reducere la transport acordate pensionarilor.

Cele mai citite

Analiza măsurilor Guvernului PSD: Dovada că acestea au dus la creșterea cifrei de afaceri din industrie

În ultimele luni, cifra de afaceri din industrie a României a cunoscut o creștere semnificativă, iar acest lucru nu poate fi neglijat. Datele furnizate...

Nicușor Dan cere bani pe internet, pe motiv că în acest mod ajuți Bucureștiul

Pe facebook a apărut o reclamă care ar fi plătită de Nicușor Dan, reclamă care le solicită românilor să doneze bani pentru Nicușor Dan,...

Liviu Harosa, avocat în dosarul Roșia Montană: “Lupta juridică a fost ca o mlaștină, a fost imensă”

Litigiul Roșia Montană a dus la 54 de procese, a căror soluționare, în beneficiul cetățenilor și al statului român, a impus o muncă imensă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă