17.3 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialSibiu Open aduce şase jucători din top 100 mondial

Sibiu Open aduce şase jucători din top 100 mondial

Jucători care au obţinut victorii împotriva celor patru vârfuri ale tenisului mondial, Federer, Nadal, Djokovici şi Murray, vor veni la finalul lunii să joace la Sibiu Open prezentat de Carpatica Asig, al doilea turneu internaţional ca mărime din România.

Garcia Lopez, Alberto Ramos, Jan Hajek şi încă doi jucători surpriză, nume foarte cunoscute, care vor fi anunţate doar în preajma turneului, vin să joace la Sibiu, unde premiile puse în joc sunt de 75.000 dolari. Unul dintre jucătorii surpriză a reuşit să îl învingă pe Federer când acesta era numărul 1 mondial.

Turneul se desfăşoară între 21 şi 29 septembrie la Baza Pamira, pe strada Calea Şurii Mici, nr. 39. Marius Vecerdea, organizatorul turneului şi proprietarul Bazei Pamira, unde se desfăşoară competiţia, spune că în spatele acestui turneu sunt ani întregi de investiţii în infrastructură şi o muncă titanică.

Sibiu Open prezentat de Carpatica Asig poate creşte în 6-7 ani până la nivelul turneului din Bucureşti.

Turneu în creştere

Marius Vecerdea, fost jucător de tenis, acum antrenor, care a fost stabilit timp de mai mulţi ani în Statele Unite ale Americii, a revenit în urmă cu şase ani la Sibiu, unde a pus bazele unei academii de tenis, iar anul trecut a organizat prima ediţie a turneului din cadrul circuitului ATP Challenger. Marius Vecerdea explică prin ce se diferenţiază ediţia din acest an a turneului de cea disputată anul trecut. “În primul rând, se diferenţiază prin premiile puse în joc, în al doilea rând prin punctele puse în joc, în clasamentul mondial, cam acestea sunt elementele principale pentru care atragem jucători puternici, jucători din top 100 mondial. Vor veni câţiva jucători care au victorii împotriva celor patru mari jucători din momentul acesta – Federer, Nadal, Djokovici şi Murray, este vorba despre spaniolul Garcia Lopez, care este şi în echipa de Cupa Davis, vicecamioană a lumii. Vin, de fapt, doi spanioli care sunt în echipa de Cupa Davis – Alberto Ramos şi Garcia Lopez. Un alt jucător puternic este Jan Hajek, un ceh care, la fel este în echipa de Cupa Davis care este chiar capioană mondială, deci avem deja trei jucători din primele două echipe ale lumii”, spune iniţiatorul prestigiosului turneu de tenis.

„Avem un jucător-surpriză pe care o să îl divulgăm cu câteva zile în apropierea turneului, este un wild card, este un jucător de aceeaşi vârstă cu Federer, are 32 de ani, nu este un jucător la vârful de top al carierei, a căzut un pic în calsament, din cauza aceasta a acceptat sa joace turnee un pic mai jos, dar pentru noi este o surporiză şi ne bucurăm că avem astfel de solicitări. Am intermediat acest lucru cu el, ne-a confirmat sută la sută că o să vină. Jucătorul-surpriză este printre puţinii jucători din lume, număraţi pe degetele de la o mână, poate, care i-a bătut pe toţi cei patru, Federer, Nadal, Djokovici şi Murray, iar pe Federer l-a învins când era numărul 1 mondial. Mai avem un jucător surpriză, wild card, care are un nume celebru, nu este la nivelul acestui turneu, dar ne-am gândit să colaborăm cu el. Mai sunt şi alţi jucători din top 100. Toţi jucătorii aflaţi pe tabloul principal, adică 24 au fost pe tabloul grand slam-urilor din ultimul ani – US Open, Rolland Garos, Wimbledon, Australian Open”, mai adaugă organizatorul turneului.

Spectacol gratuit până în semifinale

„La prima ediţie de anul trecut a fost liberă intrarea până la sfârşitul turneului, a fost înghesuială mare la finală, au fost spectatori care au stat în picioare pe margini. Anul acesta însă intrarea va fi liberă până în faza semifinalelor. Vom avea bilete de intrare pentru meciurile din ultimul week-end al evenimentului (sâmbătă şi duminică, 28 şi 29 septembrie 2013)”, afirmă Marius Vecerdea.

Cele mai citite

Două jucătoare din România, în optimile de finală ale turneului de la Roma

România are două jucătoare calificate în optimile de finală ale turneului WTA de la Roma, după ce Sorana Cîrstea și Irina Begu și-au câștigat...

Starea actorului Florin Piersic se ameliorează

Starea actorului Florin Piersic se ameliorează dar pacientul rămâne internat în spital, au anunțat, duminică, 12 mai 2024, atât conducerea spitalului cât și ministrul...

Daniel Nicodim, viceprimar Ploiești: Legea care a declarat 10 Mai ca Ziua Independenței Naționale a îndreptat o gravă mistificare istorică

Primăria municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești au organizat ceremoniile dedicate Zilei Independenței Naționale a României, care s-au desfășurat la Monumentul Vânătorilor, primul monument din...
Ultima oră
Pe aceeași temă