21.3 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialSi "doctor al pamantului", si rapitor

Si “doctor al pamantului”, si rapitor

Ce mare specialist, ce "doctor al pamantului" putea fi dom’ Costel, cu diploma pe "puncte" luata in 2007? ANIF a beneficiat de fonduri SAPARD, are un buget anual de 80 milioane euro. Aici postul de director este manos pentru cineva care nu se gandeste la insanatosirea pamantului. ANIF pare insa o vaca buna de muls in perspectiva fondurilor europene. Dom’ Costel ar fi fost sef peste un patrimoniu urias. Proiectele de imbunatatiri funciare prevad fonduri de peste un miliard de euro. Un domeniu care "ingroapa" fonduri uriase, fara sa se vada.
Inca de pe vremea cand indeplinea functia de consilier judetean, Iancu era acuzat de reglari de conturi in stil mafiot. In campania parlamentara pentru colegiul 4 Calafat-Bailesti, dom’ Costel isi dadea cu parerea despre Legea lustratiei, sistemul sanitar, migratia fortei de munca, independenta justitiei si se considera reprezentantul ideal al cetatenilor in Senat.

 

Mai mult ca sigur lozinca sa a fost "Iancu pentru Romania". Doar ruleta redistribuirii uninominalului a facut sa nu-l avem pe dom’ Costel senator, poate si ministru de Interne. Acum era spalat. Radu Berceanu a citit cu siguranta articolele aparute in timpul campaniei electorale, in care s-au prezentat si probe din dosar, cu fotografii gasite in casa lui dom’ Costel. Una il reprezinta pe un barbat strangulat cu un lant si cu o pancarta de gat: "Sunt o zdreanta. Nu faceti ca mine, am facut o greseala cu dom’ Costel". Daca ar fi numai asta, si fapta este de o mare gravitate. Lui dom’ Berceanu i s-a parut ceva neinsemnat. Cine sa-l creada pe Berceanu ca nu stia de dosarul lui Iancu? Asta era problema lui Berceanu ca dosarul sta de trei ani si informatiile au reaparut taman in momentul in care o persoana REUsEsTE sa acceada intr-o functie importanta. seful pedelistilor doljeni este sincer: Iancu a fost numit la ANIF pentru ca a avut rezultate bune la alegeri.

 

Este un om stimat in colegiul sau. Mai mult, "rezultatele bune" – zice dom’ Berceanu – ii dadeau dreptul sa-si aleaga un post. Doar a avut "rezultate bune" si la sechestrari de persoane. Toata suflarea din PDL stia de faptele de "arme" ale lui dom’ Costel. Presa locala semnalase in nenumarate randuri ca acesta avea dosar de rapitor. Acum, pe toata linia, sefimea PDL se face ca nu stie nimic de dom’ Costel. Cum sa n-aiba nici o legatura "problema personala" a lui Iancu cu partidul? Vezi Doamne, PDL are un sistem intern de nominalizari. Pai, acolo voteaza primarii, consilierii, taman cei in legatura cu Iancu. sefimea PDL se ascunde acum in spatele votului secret al filialei Dolj pentru validarea candidaturilor la Senat.

Firmele "managerului" Costel au datorii la stat de 160 miliarde lei vechi. O asemenea prosperitate nu putea veni din agricultura. Asa ca este greu de presupus ca un asemenea om era in stare sa gestioneze irigatiile, combaterea excesului de umiditate prin drenaje, sa se priceapa la combaterea eroziunii solului ori sa apere terenurile de eroziuni. Dom’ Costel viza si postul de subprefect de Dolj. Bun si la imbunatatiri funciare, si in administratie.
Mai tineti minte transmisiile in direct de la funeraliile lui Caiac? Pana si reporteritele s-au prezentat imbracate in doliu. O fi fost la funeralii si dom’ Costel? Interlopii, deghizati in oameni de afaceri, au firme, afiseaza bogatia, au vile ca niste cetati. Dom’ Costel avea anturajul sau, prieten la catarama cu liderii lumii interlope din Banie – Tandarescu, Caiac, Cimino, Gigioc, Mavriche… Cand afli si cu ce interlopi (unii condamnati pentru talharie) era asociat dom’ Costel, te-nfiori. Ca un facut, si dom’ Costel a fost sportiv, la lupte libere.

Acum, ca tot si-a prezentat dom’ Costel demisia de la ANIF, potrivit ar fi ca organizatia Dolj a PDL sa propuna tot un craiovean, poate pe Bercea Mondialu, finul lui Stolojan. Se pricepe si el la irigatii. Nenorocirea pentru aceasta tara este ca orice troglodit cu bani poate ajunge demnitar. Interlopii au relatii la vedere cu politicul. Nu se mai feresc.
Mai ramane ca presedintele sa se afiseze prin carciumi cu asemenea interlopi. Pare ca face bine, e de bonton anturajul cu interlopi. Domnul Basescu va deveni credibil atunci cand va trage o linie de demarcatie intre mafioti (pe care-i tot invoca) si politicieni. Mai tineti minte ce tapaj a facut presedintele cu mapa profesionala a Noricai Nicolai? Nu scoate o vorbulita despre "mapa" lui dom’ Costel.

 

Daca acesta invarte cam tot in Dolj, sa nu fi stiut conducerea partidului cum arata mapa sa profesionala? Cand e vorba de partidul sau, garnisit cu alde Costel, presedintele tace malc si se duce sa se dea pe gheata, de unde ne atrage atentia cu pericolul maghiar. In rest, astept ca dl presedinte sa ne anunte ca a predat Guvernului mult promisul caiet ce contine portofoliul cu problemele depistate prin fabrici si uzine, dupa vizitele electorale in favoarea PDL. si dupa ce a dat deja indicatii societatilor  vizitate. si sa-l mai vedem si in Dacia.

Cele mai citite

Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Oltenii lui Gâlcă au bătut noua campioană

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în fața noii campioane FCSB, pe teren propriu, în etapa cu numărul opt din play-off-ul Ligii...

Cristos a înviat! Cîrstoiu, nu!

IlustrațieȘ Marian Avramescu Cristos a înviat! Despre Cîrstoiu, acum puțin timp, candidatul comun pentru funcția de primar general al Capitalei din partea coaliției formate...

Despre iubirea creștină

Despre om se vorbește azi mai mult fragmentar – ca ființă capabilă să muncească, cerebrală, ca una care are idealuri și întreprinde, una  care...
Ultima oră
Pe aceeași temă