12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialShakespeare deschide stagiunea estivală

Shakespeare deschide stagiunea estivală

Prezent la Constanţa cu ocazia acestei premiere, regizorul Dan Vasile a vorbit despre piesa care va încânta atât turiştii, cât şi constănţenii sâmbătă seară, începând cu ora 21.00, la Teatrul de Vară Soveja. „Nu este un experiment. Este o comedie elegantă, cu mai multe paliere de expresie.

În piesa „Cum vă place?”, orice om are ce găsi şi poate înţelege despre ce este vorba. Citind textul acum şase luni, când ne-am apucat de treabă, am constatat că seamănă cu un scenariu de film modern. Este foarte dinamic.

Oricum, vă pot spune că nu ne-am dorit să aducem pe scenă un Shakespeare în blugi, pentru că nu asta înseamnă contemporan, dar trebuie să recunoaştem că până la urmă omul nu se schimbă chiar atât de mult în 400 de ani”, a declarat regizorul.

El a mai spus că piesa lui Shakespeare este una dintre comediile foarte puţin montate, atât la noi în ţară, cât şi în străinătate. „Seamănă foarte tare cu un basm, doar că e un basm pentru adulţi. Este vorba despre relaţiile dintre bărbaţi şi femei, sub toate aspectele lor.

Este vorba despre dragoste, provocări, nesiguranţă, regăsirea încrederii, a echilibrului şi toate acestea sub umbrela generoasă a comediei”, a completat Dan Vasile. De precizat că pe tot parcursul piesei se cântă live, cu accente de jazz, fără a fi însă un musical. Şi pentru a nu repeta greşeala altor regizori, în piesă joacă şi fete, optându-se pentru o distribuţie mixtă.

Din distribuţie fac parte Mihai Sorin Vasilescu, Marian Adochiţei, Nicodim Ungureanu, Andrei Cantaragiu, Adrian Dumitrescu, Remus Archip, Pavel Bârsan, Alexandru Mereuţă, Iulian Enache, Cosmin Mihale, Lana Moscaliuc, Dana Dumitrescu, Nina Udrescu, Liliana Bărăscu. Regia este semnată de Dan Vasile, scenografia aparţine Anei Bănică, iar ilustraţia muzicală Elenei Gatcin şi lui Dan Vasile

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă