-0.2 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeSpecialSG Flensburg, campioana Europei la handbal, după o finală germană

SG Flensburg, campioana Europei la handbal, după o finală germană

SG Flensburg-Handewitt a câștigat Liga Campionilor la handbal masculin, după ce a învins în finală o THW Kiel, ambele evoluând în Bundesliga. Flengsburg s-a impus cu scorul de 30-28 (14-16).

Principalii marcatori ai meciului au fost Eggert 7 goluri şi Svan 7, pentru SG Flensburg-Handewitt, respectiv Palmarsson 6 goluri, Vujin 5, Ekberg 5, pentru THW Kiel, conform Mediafax.

În finala mică a Ligii Campionilor s-a impus echipa FC Barcelona, cu scorul de 26-25 (9-10), în disputa cu campioana Ungariei, MKB Veszprem.

În semifinale, SC Flensburg-Handewitt o eliminase pe FC Barcelona, după prelungiri, cu 41-39 (18-17), în timp ce THW Kiel a trecut de MKB Veszprem cu 29-26 (13-13).

SG Flensburg-Handewitt a câştigat pentru prima dată în istorie trofeul după alte două finale disputate, faţă de cele opt jucate de THW Kiel, care a cucerit anterior trei trofee. Flengsburg este echipa de pe locul trei în Germania, în timp ce Kiel este campioana acestei țări.

În actuala ediţie a Ligii Campionilor, România a fost reprezentată de campioana HCM Constanţa, care nu s-a calificat în faza grupelor, continuând în Cupa EHG, competiţie în care a ocupat locul 4, după ce a jucat, în premieră, la Turneul Final Four.

Cele mai citite

De ce email marketing-ul rămâne un canal de marketing important în 2023

Într-o realitate în care o mulțime de canale noi de comunicare apar și dispar cu rapiditate, email marketing-ul persistă, fiind un adevărat pilon al...

Economia României, în ușoară creștere

Economia României a urcat, în primele nouă luni ale anului în curs, cu 1,4% pe seria brută şi cu 2,2% pe seria ajustată sezonier,...
00:00:41

Departamentul de Stat: SUA s-ar opune oricărei „zone tampon” din Gaza

SUA s-ar opune oricărei zone tampon propuse în interiorul Fâșiei Gaza, deoarece ar încălca poziția Washingtonului conform căreia dimensiunea enclavei palestiniene nu trebuie redusă...
Ultima oră
Pe aceeași temă